Bakan Yerlikaya: Spor, önce ahlak ve saygıdır

Bakan Yerlikaya: Spor, önce ahlak ve saygıdır

Bakan Yerlikaya: Spor, önce ahlak ve saygıdır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye Futbol Federasyonu Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’nda, sporun ahlak ve saygı temelli bir değer olduğunu vurguladı. Sporun huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için tüm kurumlarla iş birliği yapılacağını belirtti

İSTANBUL (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye Futbol Federasyonu Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, sporun bedeni güçlendirmenin yanı sıra ruhu olgunlaştıran, toplumun farklı kesimlerini birleştiren ve saygı, centilmenlik, azim gibi değerleri öğreten evrensel bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, sporun sadece hız, kuvvet ve zaferle ölçülen bir yarış olmadığını belirterek, "Spor, önce ahlaktır, önce saygıdır. Rakibe, hakeme, tribünlere ve oyunun ruhuna saygıdır. Saygının olmadığı yerde spor, yalnızca sert bir rekabete dönüşür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Spor, insanın rekabet duygusunun medeni bir şekilde ifadesidir” sözünü hatırlatan Bakan Yerlikaya, gençlere sporun kurallarının yanı sıra ruhunun da öğretilmesi gerektiğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı olarak, müsabakalarda sporun ruhuna uygun bir rekabet ortamı oluşturmak ve sevgi-saygı çerçevesinde bir atmosfer sağlamak için ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını belirten Bakan Yerlikaya, spor tesislerinden stadyumlara, çevreden yollara kadar sporcular, kulüpler ve taraftarlar için güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin huzuruna giden yollardan biri, Türk sporunun huzurundan geçiyor. Spor alanlarının güvenliğini sağlamak, bu hedefin önemli bir parçasıdır” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Çankırı'da Ramazan Ayında 87 Bin Kişiye Yemek Hizmeti Verildi

Mersin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. Yıl Dönümü Töreni Gerçekleştirildi

Aksaray'da Ramazan Bayramı'nda Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak

Altınordu'da Ramazan Bayramı Coşkusu Akyazı Sahili'nde Devam Edecek

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe'yi 3-1 Mağlup Etti

Nevide Çiçek Zorlu Center'da objektiflere yakalandı!

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı