Bakan Yanık Türkiye'nin Ulusal Beyanı'nı paylaştı

Bakan Yanık Türkiye

Bakan Yanık Türkiye'nin Ulusal Beyanı'nı paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Birleşmiş Milletler (BM) Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'nin (EHİS) 15. Taraf Devletler Konferansı'na video mesajla katılarak Türkiye'nin Ulusal Beyanını paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Birleşmiş Milletler (BM) Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’nin (EHİS) Taraf Devletler Konferansı’nın 15. Oturumu başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bu yıl “Covid-19 Bağlamında ve Ötesinde Engellilik Kapsayıcı ve Katılımcı Toplumlar İnşa Etmek” ana teması ile gerçekleştirilen konferansın genel oturumuna video mesaj yoluyla katıldı.

Video mesajında Türkiye’'nin Ulusal Beyanını paylaşan Yanık, COVID-19 salgını hayatın her alanında önemli zorluklar oluşturduğunu ve engelli bireylerin en çok etkilenenler arasında olduğunu bildiklerini belirterrek, "Türkiye, pandemiye rağmen Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme ve 2030 gündemi çerçevesinde engelli bireyleri kapsayıcı bir yaklaşımla hem politika oluşturma hem de politikaların uygulanması açısından önemli adımlar atmaya devam etti. Kimseyi geride bırakmayan bir toplum vizyonuyla hareket eden Türkiye, toplumsal kalkınmanın asli unsuru olarak her bireye öncelik vermektedir. Politikalarımızı ve hizmetlerimizi, insan haklarını temel alan bir yaklaşımla, engelli bireyleri kapsayıcı bir bakış açısıyla oluşturuyoruz. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Hakkında Kanun, bu felsefenin en önemli yansıması olan ana politikamızın temelini oluşturmaktadır. Engelli bireylerin katılımı konusunda son yirmi yılda ulaştığımız seviye, gelecek için daha ileri bir noktayı hedeflememizde bize rehberlik etti. Özellikle kapsayıcı bilgi ve iletişim ve teknolojilerin geliştirilmesinde, istihdam çeşitliliğinin artırılmasında ve engelli bireylerin haklarının ve bağımsız yaşamlarının korunmasını destekleyen insani acil durumların ele alınmasında önemli ilerleme kaydedilmemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık 2021'de 2030 yılına kadar tüm politika ve hizmetlerde bir yol haritası olacak “2030 Engelsiz Vizyonu”nun açıklandığını hatırlatan Bakan Yanık, mesajının sonunda konferansın, pandemi sonrası yeniden yapılanma sürecinde engelli bireylerin haklarının korunması ve güçlendirilmesi konusunda küresel düzeyde önemli görüşler ve katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı.
 


Haber Kaynak : İGFA

Merkezefendi Kış Festivali'nde Müzik ve Eğlence Programı Açıklandı

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, 2026 Yatırımları İçin Alan İncelemelerine Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, AA'nın 'Yılın Kareleri' Oylamasında Tercihlerini Açıkladı

Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, ÇBFK ile Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Kocasinan Belediyesi, Kar Temizleme ve Tuzlama Çalışmalarını 24 Saat Aralıksız Sürdürüyor

Manisa'da Hacimli Atıklar Evden Toplanacak, Yeniden Kullanılacak

Rosa Kadın Derneği 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Kars'ta Satranç Sporunun Yaygınlaştırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Haliliye Belediyesi, Gençleri BESYO ve POMEM Sınavlarına Hazırlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu

Tokat'ta Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Tanıtım Çalışmaları Yapıldı

Mirâciye, 100 Yıl Sonra Mevlânâ Türbesi'nde Seslendirildi

Gebze'de Sıra Gecesi Coşkusu:

PFDK'dan 153 maddelik 'teknik' karar!

Türk tekstili dünya ligindeki ilk 3 hedefi için dijitalleşmeye odaklandı