Bakan Yanık, New York'ta Türk vatandaşlarla buluşacak

Bakan Yanık, New York

Bakan Yanık, New York'ta Türk vatandaşlarla buluşacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 13-17 Mart 2022 tarihleri arasında New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde gerçekleştirilecek Kadının Statüsü Komisyonu'nun (KSK) 66’ncı oturumuna katılacak.

ANKARA (İGFA) - BM Genel Kurulundan sonra en yüksek katılımlı BM etkinliği olan ve her yıl Mart ayında düzenlenen Kadının Statüsü Komisyonu, pandemi koşulları sebebiyle bu sene hibrit formatta (hem fiziksel, hem çevrim içi) gerçekleşecek. 

Oturuma, dünyanın tüm bölgelerinden üye devletler ve BM kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Bu yılki oturumun öncelikli teması “İklim değişikliği, çevre ve afet riskini azaltma politikaları ve programları bağlamında eşitlik ve tüm kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesini sağlamak” olarak belirlendi.

Yuvarlak masa toplantıları ve yan etkinliklerin yapılacağı program 13 Mart Pazar günü başlayacak. Bakan Derya Yanık, Pazar günü New York’taki Türk vatandaşlarla Türkevi’nde bir araya gelecek. 14 Mart’taki açılış oturumunun ardından Bakan Yanık, öncelikli tema kapsamında bir konuşma yapacak. 

15 Mart Salı günü ‘genel tartışmalar’ oturumuna katılacak olan Bakan Derya Yanık, 16 Mart’ta ‘Göç dalgaları bağlamında kadınların ve kız çocuklarının karşılaştığı zorluklar ve destek sistemlerinin sağlanması’ teması kapsamında yabancı kadın kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek. 

İKİLİ  GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

17 Mart Perşembe günü ise Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek “Kooperatifler Yoluyla Kadınları Güçlendirmek” başlıklı çevrimiçi yan etkinlikte Bakan Derya Yanık, açılış konuşmasını yapacak. Bakan Yanık, ayrıca, program kapsamında çeşitli ülkelerle ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1502637641132650510

Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de ilk... Üretim tesisinden 7/24 canlı yayına başladı

Megastar Tarkan Avrupa turnesinde büyülüyor

Başarıya giden yol yastıktan geçiyor... Sınav günü uyku planı nasıl olmalı?

Özgür Özel: Hesabı darbecilerden soracağız!

Kocaeli’nin sanayi gücü: 79 firma ilk 500’de!

Sokak dansının en iyileri sahnede

'Marmara'nın Nefesi' belgeseli 16 Haziran'da gösterimde

Marmara Denizi Günü bu yıl 3 Haziran’da 'ekosistem restorasyonu' temasıyla kutlanacak

Bursa Teknik Üniversitesi’nde modern yapı zirvesi

İstanbul Beylikdüzü'nün dijital kütüphanesi hizmette

İstanbul Bakırköy'de “Etik Haftası Toplantısı” düzenledi

Başkan Altay, Konyalı firmaları tebrik etti

Regl döneminde hijyen neden önemli?

İstanbul’da Papara’ya dev yasa dışı bahis operasyonu! 5 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya doymuyor