Bakan Yanık: Hükümetler harekete geçmeli

Bakan Yanık: Hükümetler harekete geçmeli

Bakan Yanık: Hükümetler harekete geçmeli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 66'ncı oturumun "İklim Değişikliği, Çevre ve Afet Riskini Azaltma Politikaları ve Programları Bağlamında Kadın-Erkek Eşitliğini ve Tüm Kadın ve Kız Çocuklarının Güçlendirilmesini Sağlamak" başlıklı genel tartışmalar bölümünde bir konuşma gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kayıp göçmen veya mülteci çocuklar sorununun boyutu ve önemi konusunda farkındalık oluşturmak istediğini söyledi. 

Bakan Yanık, bu yılın ana temasının, daha fazla ertelenemeyecek küresel bir sorunu ele almak olduğuna dikkati çekerek, iklim değişikliğinin kadınları ve kız çocuklarını orantısız bir şekilde etkilediğini söyledi. Kadınların, gıda ve beslenme güvenliğinin yanı sıra toprak, su ve doğal kaynakların korunmasında da güçlü bir rol oynadığını vurgulayan Yanık, "“İklim değişikliği, çevre ve afet riskinin azaltılması politikaları kadınların ve kız çocuklarının özel ihtiyaçlarını dikkate almalı ve insan haklarını merkeze almalıdır. İklim adaletsizliğinin ana sonuçlarından biri iklim göçüdür. Ne yazık ki, pek çok mülteci, korkunç göç koşulları, barınma ve gıda eksikliği nedeniyle hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya”" dedi.

Türkiye'’nin, din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin insani ve kapsayıcı bir açık kapı politikası izlediğini ve milyonlarca insanı “geçici koruma statüsü” altına aldığını hatırlatan Bakan Yanık,
"“Tüm kaynaklarımızı cömertçe seferber ettik ve şu anda ihtiyaç sahibi milyonlarca insana ev sahipliği yapıyoruz. Bu noktada savaş, göç ve yoksulluk nedeniyle acı çeken kadınların durumunun ele alınması gerektiğini şiddetle ifade ediyorum. Afganistan'da, Yemen'de, Myanmar'da, Bosna'da, Kırım'da, Afrika'da, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de ve diğer ülkelerde kadınlar yıllardır savaş ve yoksulluktan acı çektiler ve bugün de çekmeye devam ediyorlar" dedi.

“Ulusal Kalkınma Planı ve Ulusal İstihdam Stratejisi ile kadınların işgücü piyasasına katılımının güçlendirilmesi ve artırılması adına önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Yanık, kadın kooperatiflerinin etkinliğini ve yaygınlığını artıran önemli girişimler başlattıklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!