Bakan Yanık: 78 çocuk ailelere teslim edildi

Bakan Yanık: 78 çocuk ailelere teslim edildi

Bakan Yanık: 78 çocuk ailelere teslim edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 526 depremzede çocuktan 78'ini ailelerine teslim ettiklerini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, depremzede çocuklara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sisteme kayıtlı 526 depremzede çocuğun bulunduğunu belirterek, "Bunlardan 78'ini ailelerine teslim ettik. 335 çocuğumuz hastanelerde takip ediliyor, 113 çocuğumuz da bizim kurum bakımımızda" dedi. Takip edilen çocuklardan 303'ünün kimliğinin bilindiğini belirten Bakan Yanık, "Dolayısıyla süreç içinde aileleri varsa teslim edilecek yoksa kurum bakımında devam edecekler. Kimliği bilinmeyen 223 çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın da kimliğini ve ailelerini tespit ettikten sonra inşallah onları da varsa ailelerine verecek yoksa kurum bakımımıza alacağız" dedi.

Türk milletinin şefkat toplumu olduğunun bu afet döneminde de kendini gösterdiğini dile getiren Bakan Yanık, "Bizim milletimiz, böyle zamanlarda büyük bir dayanışma toplumuna dönüşüyor. Çocuklarımızla alakalı da çok fazla destek talebi, koruma, bakım, gözetim talebi var" diye konuştu.

"Bizim yaralanma söz konusu değilse doğrudan doğruya kuruluşlarımıza aldığımız çocuklarımız var, hastanelerde takip ettiğimiz çocuklarımız var ve artık yavaş yavaş şükürler olsun ki aileleriyle eşleştirip teslim ettiğimiz çocuklarımız var" diyen Bakan Yanık, "Bu anlamda lütfen milletimiz müsterih olsun, çok yakından, Sağlık Bakanlığımızla, emniyet ve Bakanlığımız koordineli bir biçimde sağlık kuruluşlarında olan çocuklarımızla ilgili kimlik bilgileri varsa sisteme kayıt edilmesi, bilinmiyorsa çok küçükse ya da kendini ifade edemeyecek durumda olan çocuklarımız varsa bunların fotoğraflarının, ayırıcı ve tanıtıcı özelliklerinin sisteme kayıt edilmesiyle takip ediyoruz" dedi.

"DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZI, KORUYUCU AİLE OLMAK İSTEYEN AİLELERİMİZE VEREMİYORUZ"

Bakan Yanık, bir başka konunun ise koruyucu ailelik için destek başvuruları olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bizi çok etkileyen destek başvuruları var, ama şu anda depremzede çocuklarımızı, bu akut başvuran, koruyucu aile olmak isteyen yahut dönemsel olarak çocuklarımıza bakmak isteyen ailelerimize veremiyoruz. Neden, bunu özellikle açıklamak isterim. Çünkü, bu çocuklar travmatize olmuş çocuklar. Dolayısıyla eğer kendi aile yakınlarının, tanıdıklarının, alışık oldukları ortamın içinde olmayacaklarsa tercihimiz çocuklarımızın bizim uzman personelimizle beraber olması yönünde. Koruyucu ailelik önemli bir süreç ve koruyucu aile olmak isteyen kişilerin de belli bir izleme değerlendirme dönemleri var. Dolayısıyla, depremin akabindeki başvuruları, izleme değerlendirme yapmadan, ne kadar iyi niyetli ve istekli olurlarsa olsunlar çocuklarımızı teslim etmemiz mümkün değil. Bu konuda milletimizin bizi anlayışla karşılamasını özellikle istirham ediyorum, çünkü çocuklarımız kıymetli" diye konuştu.

Bakan Yanık, evlat edindirme kararlarının da mahkeme tarafından verildiğini anımsatarak, "Bu yasal olarak da mümkün değil. Bu çocukların ailelerinin tespitine ilişkin süreç devam ettiğinden, evlat edindirme gibi hukuksal bir işlemin yapılması zaten mümkün değil" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bakan yanık: 78 çocuk ailelere teslim edildi

Bursa'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri Turist Rehberlerine Anlatıldı

Şanlıurfa'da Öğretmenler Günü Tenis Turnuvası Tamamlandı

Bursa'da Atatürk Spor Salonu'nun yeni yüzü yükseliyor

Bursa'da Şoförlere Defansif ve İleri Sürüş Eğitimi

Bursa'da Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi

Bursa'da Toplu Taşıma Güvenliği İçin Kapı Kamerası Sistemi Devreye Alındı

Kemer'de Mola Evi Engelli Bireylerin Hizmetine Açıldı

Aydın'da Doğa Yürüyüşleri Mastaura Antik Kenti Rotasında Sürüyor

Muş'ta Çar Çayı Projesi Kapsamında Köprü Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

KESK Heyeti, Van Mitingi Öncesi Muş Belediye Eş Başkanlarını Ziyaret Etti

Muş'ta 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Muş Belediyesi, Kürtçe Şiir ve Söyleşi Etkinliği Düzenledi

Muş'ta Kadın Sağlığı ve Şiddetle Mücadele Paneli Düzenlendi

Muş Belediyesi'nin 2025 Yılı Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş'ta Cumhuriyet Caddesi'nde Trafik Güvenliği İçin Kasis Çalışması Tamamlandı