Bakan Uraloğlu: Maç bitmeden yetişeceğiz

Bakan Uraloğlu: Maç bitmeden yetişeceğiz

Bakan Uraloğlu: Maç bitmeden yetişeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Maç 90 dakika, ama biz Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gideceğiz. Süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

ANKARA (İGFA) -  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu’'nda bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.

Meclis’te hayata geçmesini planladıkları projeleri anlatan Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek ‘Süper Hızlı Tren Projesi’nin müjdesini verdi. Uraloğlu, görsellerle anlattığı "‘Ankara- İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi’ ile Ankara-İstanbul arasındaki mesafenin, bir maç süresinden bile kısa olacağına dikkati çekti. Uraloğlu, “Maç 90 dakika, Ankara’dan İstanbul’a 80 dakikada gideceğiz inşallah. ‘Süper Hızlı Tren’ ile bunu gerçekleştireceğiz”" dedi.

‘SÜPER HIZLI TREN PROJESİ’NİN DETAYLARI

‘Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi’ ile Türkiye’nin en kalabalık şehirleri olan Ankara ile İstanbul arasında en hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacak.  Ankara üzeri bağlantılı Konya, Sivas, Kayseri, Yüksek Hızlı Treni hatlarının yolculuk süreleri kısalacak. Ayrıca, demiryollarının şehirlerarası taşımacılıktaki payı artacak, ülke genelinde raylı sistem ağı genişleyecek, şehirlerarası lojistik maliyetler düşecek, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en kalabalık iki şehri arasında ekspres ulaşım sağlanmış olacak.

SÜPER HIZLI TREN’ 350 KM HIZA ULAŞABİLECEK

‘Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni’ Sincan YHT İstasyonundan ayrılarak Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli’ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme’ye kadar uzanacak. Proje hattı; Ankara -İstanbul arasında 344 kilometre uzunluğunda olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapılacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek ‘Süper Hızlı Tren’ ile birlikte Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek. Mevcut hızlı tren hattı da kullanılmaya devam edilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Duyuruldu

Cengiz Koçal Caddesi'nde Refüj Yenileme Çalışmaları Başladı

Çınar Çocuk Evleri'nde Yeni Eğitim Dönemi İçin Veli Toplantısı Düzenlendi

Nilüfer Belediyesi'nin dijital katılım projesi 'Akıllı Şehir' ödülü aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Pilates Kursu

Atakum Sahili'nde Atık Su Kolektör Hattı Çalışmaları Devam Ediyor

"Change araç" şebekelerine darbe! 9 ayda 407 gözaltı

Pendik Belediyesi Yapay Zeka Destekli Sıfır Atık Sistemi Alacak

DİSMEK'te 10 dalda sanat ve meslek kursları için kayıtlar başladı

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, Konyalılar Derneği'nin Sonbahar Şenliği'ne Katıldı

Kahramanmaraş'ta Şehit Aileleri ve Gaziler Onurlandırıldı

Anatolian Goes Jazz Grubu Şanlıurfa'da Unutulmaz Konser Verdi

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Siirt'in Ekonomik Dönüşümü İçin Çalıştay Düzenlendi