Bakan Tekin öğrencilerle 1'inci Meclis'te

Bakan Tekin öğrencilerle 1

Bakan Tekin öğrencilerle 1'inci Meclis'te

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çocuklarımızın Cumhuriyet felsefesine, Cumhuriyet ruhuna, bağımsızlığa sahip çıkmaları, gelecek kuşaklara bunları aksettirmeleri çok önemli." dedi.

ANKARA (İGFA)  - Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'e ziyarette bulunan Bakan Tekin ve beraberindeki öğrenciler, Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdi. Ziyarette, Kurtuluş Savaşı Müze Sorumlusu Fatma Hicret Un, öğrencilere müze hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Bakan Tekin, bu yılki 29 Ekim'in hem bir bayram hem de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olması dolayısıyla ayrı bir öneminin bulunduğunu, bu günün en anlamlı etkinliklerinden biri olarak ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle tüm önemli kararların alındığı Birinci Meclis'i ziyaret ettiklerini söyledi.

Çocukların okullarda teorik olarak öğrendikleri Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanı gibi konuları, Birinci Meclis'te de öğrendiklerini ve çok ilgi duyduklarını aktaran Tekin, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak hem öğretimle ilgileniyoruz hem de bir taraftan eğitim bizim asıl işlevimiz. Dolayısıyla çocuklarımızın Cumhuriyet felsefesine, Cumhuriyet ruhuna, bağımsızlığa sahip çıkmaları, gelecek kuşaklara bunları aksettirmeleri bizim için çok önemli. Bizler Cumhuriyet Bayramı'nı bu misyonla değerlendirmeye çaba sarf ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanı, sadece bir hükümet sistemi değişikliği değil, Cumhuriyet'in ilanı, aynı zamanda bu coğrafyada, bu coğrafyanın üzerinde müstevli emelleri olan emperyal güçlerin hepsinin yenilgisinin tescil edildiği bir gün. Bizler 29 Ekim'i böyle algılıyoruz. Bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığının tescillendiği gün. Bu açıdan kendi geleneğimiz açısından bir bayram, bayramın da çok ötesinde korunması gereken bir değer, çocuklarımıza da bizler gibi ataları gibi bu ülkeye, bağımsızlığımıza, devletimize, milletimize sahip çıkmaları için öğretmeye çalışıyoruz."

Bakan Tekin, milletin, çocukların, öğretmenlerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı ve "Nice yüzyıllara. Önümüzdeki yüzyılların, Türkiye'nin bütün dünyadaki zulümlere karşı dünyadaki emperyal otoritelere karşı tek başına mücadele ettiği ve başarılı olduğu bir Türkiye Yüzyılı olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş'ta Anıldı

Diyarbakır'da Muharebe Kavşağı'nda Trafik Bekleme Süresi 70 Saniye Kısalacak

Kahramanmaraş'ta 'Ölü Ozanlar Derneği' Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Kırsaldaki Öğrencileri Sosyal Etkinliklerle Buluşturuyor

Mersin'de 100 Üreticiye Süt Soğutma Tankı ve Güneş Paneli Desteği

Bingöl Tanıtım Günleri İstanbul'da Yoğun İlgi Gördü

Diyarbakır'da 10 bin 382 kişiye SODES Kart ile 31 milyon TL destek

Kayseri, 360 Derece Dijital Gezinti Platformu ile Tanıtılıyor

Erciyes Kayak Merkezi, Bilimsel Araştırmalara Konu Oluyor

Van'da Aile Haftası Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke'de Üç Büyük Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

Melik Muhammed Gazi, Vefatının 882. Yılında Kayseri'de Anıldı

Kahramanmaraş'ta 170 Noktada Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Erciyes'te Gelişmiş Yapay Karlama Sistemiyle Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Kaynarca'da Aziz Duran Parkı'nın Yapım Çalışmaları Başladı