Bakan Tekin eğitim ateşeleriyle görüştü

Bakan Tekin eğitim ateşeleriyle görüştü

Bakan Tekin eğitim ateşeleriyle görüştü

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yürütülen eğitim politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt dışı teşkilatında görev yapan eğitim müşavirleri ve ataşeleriyle çevrim içi toplantıda bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - Eğitim müşavirleri ve ataşeleriyle yapılan toplantıda "Birlik ve beraberlik içinde çalışırsak, hep beraber bir hedefe yönelirsek ancak başarılı olabiliriz" diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de gerçekleştirilen çalışmaların birçok ülke tarafından örnek alındığını ifade etti.  

Hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine dikkat çeken Bakan Tekin, eğitim müşavirleri ve ataşelerinden görev yaptıkları ülkelerde bu konuya da özel ehemmiyet göstermelerini istedi.

Eğitim müşavirleri ve ataşelerine hitap eden Bakan Tekin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının eğitim öğretimle ilgili ihtiyaçlarını gidermek üzere çaba sarf ediyorsunuz. Bir yandan bursiyerlerimizle ilgileniyorsunuz, Türk dili ve Türk kültürü gibi bizim bu anlamdaki kültürel misyonumuzla ilgili çalışmalar yürütüyorsunuz. Bu bağlamda Türkçe, Türk kültürü, Anadolu coğrafyasıyla, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle gönül bağını canlı tutacak çalışmaları orada bulunan ilgili kuruluşlarla birlikte yapmanızı özellikle arzu ediyorum." dedi.

Görüşmeye katılan eğitim müşavirleri ve ataşeleri de söz alarak görev yaptıkları ülkelerde yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi. Bakan Tekin, toplantıya katılan eğitim müşavirleri ve ataşelere seslenerek "Bulunduğunuz ülkelerde zor koşullarda görevinizi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Son 20 yılda yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da ciddi mesafe kat ettik ve önemli işlere imza attık. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese ve yurt dışında Bakanlığımızı temsil eden eğitim müşavir ve ataşelerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

60'ncı buluşma için Koordinasyon Toplantıları yapılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram sonu yoğunluğu: 5 ayrı rekor kırıldı! Havada rekor uçuş!

Uluslararası Ayva Çiçeği Piyano Festivali Bilecik'te sona erdi

Türkiye'nin ilk 'İklim Kanunu' gündemde

BUDO'nun bugünkü seferleri iptal edildi

Kanserde genetik haritalama tedavi başarısını yükseltiyor

SAHİM-SEN'den sağlık hizmeti ve hukuk vurgusu

9 ayrı suç örgütü çökertildi! 86 tutuklama

Ferman Akgül 'Yüzümle Mutluyum'un iyi niyet elçisi oldu

Soylu'dan Özel'e 'İngiliz Özgür' paylaşımı!

Gayrimenkulde balon fiyatlara karşı 'Değerleme Raporu' önerisi

Aybüke Albere'den kulis fotoğrafını imalı kullananlara hukuki süreç

Sıcaklıklar kış değerlerine geriliyor! Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Özel'e bir tepkide Bakan Tunç'tan

Kartingte görkemli sezon açılışı... İkincisi Mayıs'ta İstanbul'da