Bakan Pakdemirli: "İklim değişikliğine karşı mücadele eylemle yapılmalı"

Bakan Pakdemirli:

Bakan Pakdemirli: "İklim değişikliğine karşı mücadele eylemle yapılmalı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, iklim değişikliğine karşı mücadeleyi sözle değil, eylemle yapılmalı gerektiğine dikkati çekti.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde yapılan 'İklim Değişikliği ve Tarım' konulu çalıştayların değerlendirme toplantısına katıldı. Pakdemirli, çalıştayı başarıyla tamamladıklarını, bugün sonuç raporunu ve bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gıdanın güvenliği, tarımın değişen iklime uyum sağlamasından geçtiğine dikkati çeken Bakan Pakdemirli, "O nedenle bu çalıştaylardan elde ettiğimiz sonuçların ülkemizin geleceği için ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Paris İklim Anlaşması’ndaki 2030 ve 2053 hedeflerimize ulaşmak için açıkladığımız Sonuç Raporu’ndaki tüm eylemleri birebir takip edip tamamını uygulamaya alacağız. Bakanlık olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı kararlılıkla adımlarımızı atmaya, iklimden daha hızlı değişerek yeşil kalkınma sürecinde ön saflarda yer almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bekirpakdemirli/status/1480894085795921925

Haber Kaynak : İGFA

Geçici kapatılan İSPARK otoparkları açıldı

Genç karateci Türkiye’nin gururu oldu

Her 100 kişiden biri şizofren mi?

Aksiyon filmleri artık burada çekilecek

Ege ve Marmara'ya toz taşınımı uyarısı

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!