Bakan Özhaseki: Çöken bina 36 yıllık... 1,5 katı kaçak!

Bakan Özhaseki: Çöken bina 36 yıllık... 1,5 katı kaçak!

Bakan Özhaseki: Çöken bina 36 yıllık... 1,5 katı kaçak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da çöken binayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, ilk incelemelerde 36 yıl önce inşa edilen binanın 1,5 katının kaçak olarak eklendiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen bir kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun" diyen Bakan Özhaseki, "İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

İlk incelemeler sonucu binanın 36 yıl önce inşa edildiğini belirten Bakan Özhaseki, "Daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.

Özhaseki paylaşımında, ""Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.  Ekiplerimiz sahada incelemelerine devam ediyorlar, gelişmeleri anbean takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/mehmetozhaseki/status/1797199690108166198


Haber Kaynak : İGFA

27 ilde 237 'Siber' gözaltı!

İstanbul'da engellilere yaz kış tatil

Yeni sezon vitrinleri ışıldatacak fuar 16 Nisan'da açılıyor

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!