Bakan Kurum paylaştı... İşte yeni yapılacak 'Köy Evi' modelleri

Bakan Kurum paylaştı... İşte yeni yapılacak

Bakan Kurum paylaştı... İşte yeni yapılacak 'Köy Evi' modelleri

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerini ihya ve inşa sürecinde 73 bin 927 köy evini yapacaklarını belirterek, köy evi modellerini sosyal medya hesabından paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgelerine yaptığı ziyarette ihya ve inşa sürecinde 73 bin 972 köy evi yapılmasının planlandığını duyurmuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, özgün mimarisi ile inşa edilecek Köy Evleri'ne ilişkin modelleri sosyal medya hesabından görücüye çıkardı.

Bakan Kurum, paylaşımında, "Güvenli, sağlıklı, yöreye uygun evlerimizi ahırı, bahçesi, özgün mimarisi ile inşa edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

Toplamda 73 bin 972 adet inşa edilecek köy evlerinin; 701'i Adana'ya, bin 378'i Osmaniye'ye, 13 bin 16'sı Kahramanmaraş'a, 9 bin 896'sı Adıyaman'a, 386'sı Elazığ'a, 2 bin 927'si Diyarbakır'a, 2 bin 81'i Şanlıurfa'ya, bin 2'si Kilis'e ve 15 bin 59'u ise Hatay'a yapılması planlandı.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1629046379275251712


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı