Bakan Kurum: 1 pist acil inişler için açık kalacak

Bakan Kurum: 1 pist acil inişler için açık kalacak

Bakan Kurum: 1 pist acil inişler için açık kalacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projesi olarak nitelendirilen İstanbul Atatürk Havalimanı'nın olduğu alanın hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacaklarını belirterek, orada bir pistin acil inişler için açık bırakılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da Millet Bahçesi açılışında açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Atatürk Havalimanı'na yapacağımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projemize devam edeceğiz. Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk havalimanı olarak girmiş bir havaalanı olduğunu belirten Bakan Kurum, Atatürk istismarı yapıldığını iddia ederek, "Milletimizin talepleri doğrultusunda projelerimizi yapmaya devam edeceğiz. 1 pist acil inişler için açık kalacak" dedi.

Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceğiz bir mekan haline geleceğini ifade eden Bakan Kurum, "İstanbul'un cazibe merkezi diyeceğimiz, vatandaşımıza açacağımız bu alanda gençlerimiz deneyler yapacak, kıraathanede ders çalışacaklar, çok çok da önemsediğim, İstanbul bir deprem bölgesi, olası afet durumunda burası çok önemli bir toplanma alanı görevi görecek. Millete sözlerini tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimizin ihtiyacı neredeyse biz orada olmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Bakan Kurum açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine de göndermede bulunarak, partililerce doğa meselesi haline getirilmesine tepki gösterdi.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1526463065394323456

Haber Kaynak : İGFA

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için uzmanından öneriler

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon TL'ye yaklaştı

Bahçeli DEM heyetini kabul etti

Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

'Narkokapan-Adana 2'de 130 torbacı yakalandı!

Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!

E-Posta pazarlaması 22 milyar dolara ulaşacak

Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor

Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!

Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Paribu Harbiye Açıkhava Konserleri Dedublüman ile başladı

10 ilde 5 organize suç örgütüne 74 gözaltı!

İstanbul Şile 'Milli Birlik' kortejinde buluştu

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor