Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görülmete olan dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınadı.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı davası kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hakimlerin görevlerinde bağımsız olduklarının altını çizdi.

"Beklentiye göre karar verdiği zaman “Ankara’da hakimler ve mahkemeler var” demek, beklentiye göre karar verilmediğinde “Hakimleri ve mahkemeleri suçlamak”, kararları,beklentiye uygunluğa ya da siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek, hukuk devleti ile bağdaşmaz" diyen Bakan Bozdağ, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır. İstediği gibi karar çıkmadığında mahkemeleri “Kurgulanmış mahkeme”, verilen kararları da “Talimatla verilmiş kararlar” olarak nitelemek, hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir" dedi.

Bozdağ, paylaşımında, "Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları hedef alanları,hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1518942136552628230

Haber Kaynak : İGFA

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Atatürk Kupası Voleybol Turnuvası' başladı

Keçiörenliler Anıtkabir'de Ankara'nın Başkent Oluşunu Kutladı

Maltepeli kadınlardan sağlık dayanışması

Akran zorbalığı artıyor... Çocuklarımızın duygusal güvenliği tehlikede

İzmit Çınar Akademi Öğretmenlerine Mesleki Gelişim Semineri

Bandırma'da Sunullah Mahallesi'nde Ada İçi Düzenleme Kararı Alındı

Yalova'da Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kepez'de Sanatın Yaşlılıkta İyileştirici Gücü Konuşuldu

CHP Bursa İl Kadın Kolları: Rojin için adalet istiyoruz

5000 Evler'de Sosyal Tesis İnşaatı Hızla Devam Ediyor