Bakan Bozdağ: Sağlıkta hak-hukuk korunacak

Bakan Bozdağ: Sağlıkta hak-hukuk korunacak

Bakan Bozdağ: Sağlıkta hak-hukuk korunacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sağlık çalışanları yönelik şiddetin vicdanları sızlattığını vurgulayarak, “Bir adam çok sevdiği evladına elleriyle şifa dağıtacak bunun için ‘biraz müsaade et şunu bir muayene edeyim’ diyen hekime, sağlık personeline nasıl öfkelenir, şiddet uygular? Ben bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Benim mantığım da almıyor vicdanım da almıyor” dedi.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu’na Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katıldı.

Pandemi süreciyle 2 yıldır özveriyle büyük mücadele eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarını teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Bozdağ, sadece Türkiye’de değil dünyanın dört yanında haksızlık ve hukuksuzla amasız ve fakatsız mücadelenin herkesin boyun borcu olduğunu söyledi.

Hem vatandaşımıza hizmeti, hem de hekim ve sağlık çalışanlarımıza hizmeti güvence altına aldıklarını belirten Bakan Bozdağ, "O nedenle bu adımın tarihi bir adım olduğuna yürekten inandığımı buradan ifade etmek isterim. Tabi bu kanunla ilgili sağlık bakanlığının meclisteki sağlık komisyonumuza, adalet komisyonumuza yardımcı olsun diye mutfakta yaptığı destek çalışmalarında elbette bütün bunlar gözetiliyor. Tıbbın gereklerine aykırı davrandığı kasten aykırı davrandığı sabit olmadıkça tazminata konu olmayacaktır. Bununla ilgilide zaten kurullar var. Onlar karar verecektir. İçtihatta hata edebilir hepimiz yaparız. Ama bile bile tıbbın gereklerine aykırı olduğunu bile bile davrandığı takdirde bu da yargı kararı ile sabit olduğu takdirde ancak tazminata konu olabilecek. Onunda rücusu mesleki sorumluluk kurulu yanılmıyorsam öyle bir kurul karar verecektir. O kurulun kararı ile rücu edip etmeme sağlanacaktır. Bu büyük bir güvencedir. İnşallah bu güvence hekimlerimiz için hayırlı olur, vatandaşlarımız için de hayırlı olur diye temenni ediyorum" diye konuştu.

Bakan Bozdağ, "Biz bir yandan hekimlerimizi, diş hekimlerimizi, sağlık çalışanlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız öte yandan da bu yolla vatandaşlarımızın yakalandığı dertten hastalıktan hızlıca kurtulmasının yolunu açacağız" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye, Afrika'da en geniş uçuş ağına sahip kıta dışı ülke

Bursa'da Nilüfer’in 421’inci parkı 'Melisa Parkı' açıldı

İstanbul Beylikdüzü’nde Kültürlerarası Köprü: Erasmus Days

Güler Sabancı: Filantropinin para birimi güvendir

İstanbul'da 'Genç Üniversiteli' deseği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her yatırımcıya kapımız açık

İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı

Türkiye kruvaziyer limancılığında yeni nefes

Türkiye ile Libya arasında iki önemli imza

CHP Grup Başkanvekili Günaydın Bursa'dan seslendi: Artık değişim zamanı!

5G İhalesi Yarın Gerçekleştirilecek

Kocasinan'da 3,5 kilometrelik yeni bulvar asfalt çalışmaları tamamlandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer Muhtarlarla Buluştu

2. Uluslararası Yalova Film Festivali Görkemli Açılışla Başladı

Sarı noktaya göz içi mercek tedavisi