Bakan Akar'dan Aselsan Afet ve Lojistik Merkezi'ne ziyaret

Bakan Akar

Bakan Akar'dan Aselsan Afet ve Lojistik Merkezi'ne ziyaret

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

ANKARA (İGFA)  - AFAD tarafından kurulan Büyük Dalyan Geçici Konaklama Merkezine giden Bakan Akar, buradaki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan üretim atölyelerinde incelemelerde bulunan Bakan Akar, merkezdeki anaokulunu da ziyaret ederek çocuklarla yakından ilgilendi.

Bakan Akar daha sonra beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Aselsan Afet ve Lojistik Merkezini ziyaret etti. 400’e yakın vatandaşın kaldığı çadır kentteki çalışmalara ilişkin bilgi alan, sosyal alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Akar depremzedelerle de bir araya geldi.

Onların taleplerini dinleyen, çözümüne yönelik talimat veren Bakan Akar, çadır kentteki kreş ve etüt merkezinde de incelemelerde bulundu.

Yetkililerden buralardaki faaliyetlere ilişkin de bilgi alan Bakan Akar, çocuklarla yakından ilgilendi, oyuncak ve çikolata hediye etti.

Çadır kentin mutfağında da incelemelerde bulunan, iftar menüsüne ilişkin bilgi alan Bakan Akar’a depremzede vatandaşlar da “Allah devletimize zeval vermesin.”, “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” sözleri ile yakın ilgi gösterdi.

https://youtu.be/IT79lzg5OO8


Haber Kaynak : İGFA

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!