GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Bakan Akar: Ateşkesten yanayız

Bakan Akar: Ateşkesten yanayız

Bakan Akar: Ateşkesten yanayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, SAT ve SAS Özel İhtisas Kursları diploma törenine katıldı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yana olduklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS Özel İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı.

Tüm TSK personelinin olduğu gibi SAT ve SAS personelinin de büyük başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu ifade eden Bakan Akar, söz konusu kursların sadece fiziki kabiliyetleri değil, fikrî, zihnî hatta duygu kontrolü de içerdiğini aktardı. Bakan Akar,  "Deniz Kuvvetlerimizin bazı unsurlarının, SAT'ların, SAS'ların, deniz piyadelerinin harekât alanları sadece deniz değil.  İç güvenlik harekâtında Kara Kuvvetlerindeki silah arkadaşları ile omuz omuza, tek yumruk, tek yürek olarak Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde büyük bir başarı ile görevlerini ifa etmektedirler." dedi.

SAT'ların yerine getirdiği başarılı görevlerden örnekler veren Bakan Akar, bölge olarak son derece hassas bir dönemden geçildiğini, ciddi birtakım belirsizliklerin, risk ve tehditlerin yaşandığını aktararak, "Bunlara karşı her anlamda hazırlıklı olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu korumak için sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği için her zaman göreve hazır olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız için ne yapmamız gerekiyorsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da 'Ölürsek, şehit, kalırsak gazi!' anlayışıyla yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"YURTTA SULH CİHANDA SULH"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, "Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz barış istiyoruz. Biz  sorunların diyalog, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişmeleri üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz. Burada ortaya çıkan insanlık krizi, yaşanan ölümler gerçekten kabul edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de sürdürmek suretiyle olabildiğince erken zamanda bir ateşkesin, istikrarın, barış ve huzur ortamının ortaya çıkması, iki ülke arasındaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp bütün kademelerde Türkiye Cumhuriyeti olarak temaslarımızı gece gündüz sürdürüyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin bütün ülkelerin hudutlarına, egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirten Bakan Akar, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine vurgu yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de özel ihtisas kurslarını başarıyla tamamlayan personeli kutladı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bakan akar: ateşkesten yanayız

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı

İstanbul Bakırköy'de ihtisas komisyonları belirlendi

İkinci elde yılın ilk artışı yaşandı!

Kruvaziyer endüstrisinin kitabı yazıldı!

İstanbul Emniyeti 10 Nisan'ı çocuklarla kutladı

İstanbul ve Diyarbakır’da büyük uyuşturucu operasyonu: 7,1 milyon hap ele geçirildi

Melek Mossa kendine isim taktı

Hakan Altun'dan duygusal performans

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak