Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında 100 maddelik yeni anayasa teklifinin hazır olduğunu duyurdu.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yönetimde denge ve düzenin kurumsallaştığını belirterek, "Toplumun büyük çoğunluğunun yaşam ve anlayış biçimine uygun olan iktidar yönetimi meşrudur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi iki seçimde de güçlenerek çıkmıştır.MHP 5 milyon 480 bin oy sayısı ve yüzde 10.07 oy oranı ile şeytani planları boşa çıkarmıştır. 50 vekil ile kilit duruma gelmiştir partimiz" dedi.

"BAHARI GETİRECEKLERİN DAMI KARLA KAPLANDI"

"Cumhur ittifakı TBMM'de üstünlüğü yine kazanmıştır" diyen Bahçeli, "Türkiye'nin istikrarlı gelişimine milletimiz omuz vermiştir. Baharı getireceğiz diyenlerin damı karla kaplanmıştır. Direne direne kazanacağız diyenlerin ocağına incir ağacı dikilmiştir. CHP'ye yuva yapan guguk kuşları taşıyıcısına sırt dönmüştür" diye konuştu.

Hain bir kuşatmayı yendiklerini ifade eden Bahçeli, kiralık anket şirketlerinin kuyruklu yalanlarını da ezip çiğnediklerini söyledi. 

Türkiye'nin öncelikli sorun alanlarından birinin kimliksiz, heyecansız muhalefet anlayışı olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Demokrasimizde bir kamburdur bu anlayış. CHP genel başkanının hâlâ milletin mesajını anlayamamış olmasıdır üzüntümüz. Köylülerimizi ve TRT'yi suçlayan hatası hâlâ şoku atmadığına delildir. Köylüleri suçlamak milli iradeye saldırıdır. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 100 maddelik anayasa teklif metnimiz çoktan hazırlanmıştır. Milletin çağrısına kulak verip yeni anayasa konusundaki yaklaşımları samimiyet testidir. Kapsayıcı, demokratik nitelikli, devlet millet dengesini kuran anayasa için elimizi taşın altına koymaya hazırız. MHP yeni anayasa konusunda 4 Mayıs tarihinde çalışmalarını bitirmiş ve metin sonuçlanmıştır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Şanlıurfa'da 100 Mülteci Öğrenciye Hafızlık ve İlim İcazeti Verildi

Tuna Caddesi'ne Tünel veya Köprü ile Hürriyet Bağlantısı Planlanıyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Yol ve Altyapı Sorunu Çözüldü

Muş Belediyesi'nden 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Nevşehir Belediyesi SK ve Galatasaray Sutopu Kadın Takımları Hazırlık Maçında Buluştu

Galatasaray Sutopu Kadın Takımı Nevşehir Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Ahmet Minguzzi Anısına Skate Park Açıldı

Kemer Belediyesi ile Vakıfbank arasında personel promosyon sözleşmesi imzalandı

Taşkuyucak Mahallesi'nin Su Sorunu Sondaj Çalışmasıyla Çözülüyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Diplomasisi Zirvesi'nde Yer Aldı

Manisa'da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası'nda Ücretsiz Tarama

Manisa'da Atık İlaçlar Toplanarak Bertaraf Edilecek

Gümüşhane Belediyesi Su İndirimi İçin Son Başvuru Tarihi Açıklandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Taşdelen ve Dabağ Çiftinin Nişan Töreninde Yer Aldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu'nda