Bahçeli: "Masaya oturabilecek tek ülkeyiz"

Bahçeli:

Bahçeli: "Masaya oturabilecek tek ülkeyiz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında partililere seslendi.

Rusya'nın Ukrayna saldırısına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, Putin'in tarihe yalancı şahitlik yaptırarak işgali haklı çıkarmaya çalışmasının çelişki içinde bocaladığının göstergesi olduğunu söyledi. "Ayrılıkçı Donbass'ın Rusya'nın parçasının olduğunu söylemesi yanlıştır" diyen Bahçeli, "Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir" dedi.

Dostluk ve komşuluk hukuku olan hiçbir ülkeyi gözden çıkarmalarının mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli, "Dış politika hassas bir alandır, milli beka her zaman önceliğimizdir. Putin haksızdır, fakat bu durum ilişkilerimizi zedelememelidir. Biz ondan bundan medet ummayız, savaşın karşısındayız, kalıcı ve köklü barışın yanındayız. Küreselci, eyyamcı değiliz, Türk milliyetçileriyiz. Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytanlık olduğunu çok iyi biliriz" diye konuştu.

"BATI'NIN İKİYÜZLÜLÜĞÜ KANITLANMIŞTIR"

Öte yandan muhalefete de sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonucunda Batı'nın ikiyüzlülüğü kanıtlanmıştır. AB, Ukrayna krizinde çürük eleştiriden başka hiçbir şey yapmamıştır. Dünyanın geleceği adına endişemiz daha da katlanmıştır" dedi.

Rusya'nın operasyonu esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in S-400 aleyhine açıklamalar yaptığını ifade eden Bahçeli, "Zillet ittifakının ana ortakları majestelerinin muhalefeti olarak sivrilmiştir. Demokrasinin güvencesi NATO değil, milletin tertemiz iradesidir" diye konuştu. 'S400'ü kime karşı kullanacağız' diyen CHP liderine tepki gösteren Bahçeli, "Türk ve Türkiye düşmanlarını aklamak için uğraşıyorsun. Düşman her kimse, her nerede ise S400'ün hedefi orasıdır. Tehdit nereden geliyorsa S400'ün yönü oraya dönecektir" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

CHP İstanbul Kongresi’ne mahkemeden tedbir kararı! CHP İstanbul kayyuma devredildi!

Moskova Fashion Week’te Erdemoğlu imzası

İstanbul'da 4 bin çocuk 'doğa'da buluştu

Kumar bağımlılığı ruhsal yönden de çökertiyor!

Okula dönüşte çocukları ve ebeveynleri neler bekliyor?

Ayasofya'da güvenlik yapay zekâ ile güçlendi

Maltepe'ye sonbahar sanatla geliyor

İstanbul Maltepe'de çocuk evleri yeni döneme hazır

Şile Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Taylan’dan CHP’ye sert eleştiri

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu

İstanbul Beylikdüzü'nde okullar yeni döneme hazır

Simge'den yazın enerjisini yansıtan 'Mucize' şarkı!

Barışın sesi Nilüfer’den yükseldi

İSTOÇ’ta çıkan yangın söndürüldü

Simge’den yazın enerjisini yansıtan sürpriz: “Mucize (BHDR Version)” yayında!