Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu önemli!

Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu önemli!

Bağımlı bireylerin deprem sürecindeki durumu önemli!

Deprem sırasında olumsuz duygularını bastıran bireylerde özellikle depremden bir ay sonra madde ya da alkol kullanma isteği artışının görülebileceğine işaret eden Doç. Dr. Onur Noyan, bu dönemlerde alkol ya da madde kullanan bireyler mutlaka kendilerini takip eden doktorlarıyla iyi hissetseler de uzman kontrolünün devam etmesi gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL (İGFA) - Deprem sırasında çok farklı duygular yaşandığını belirten uzmanlar, özellikle bağımlı olan bireylerin bu süreçteki durumunun çok önemli olduğunu ifade ediyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Onur Noyan, depremin etkilerinin devam ettiği süreçte alkol ya da madde bağımlısı bireylerin yaşadıkları duygu durum hakkında bilgiler ve önemli tavsiyeler paylaştı.

UZMAN TAKİBİNE DEVAM EDİLMELİ

Bağımlılık davranışının aslında iç dünyada olumsuz bir duygu durumunun hızlı bir şekilde değişmesi amacıyla yapılan bir davranış olduğunu belirten Doç. Dr. Onur Noyan, deprem sırasında da olumsuz duygularını bastıran bireylerin, özellikle depremden bir ay sonra madde ya da alkol kullanma isteğinin artacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Doç. Dr. Noyan, bu dönemlerde alkol ya da madde kullanan bireyler mutlaka kendilerini takip eden doktorlarıyla, kendilerini iyi hissetmelerine ve madde ya da alkol kullanmamalarına rağmen görüşmeye devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu görüşme sırasında olumsuz duygularla baş etmek için yeni yöntemler öğrenmek ve bunları hayata geçirmek, bireylerin olumsuz davranışlarının gerçekleşmesi ihtimalini azaltacaktır" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Arifiye'de Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Spor Sahaları Projelerinde Son Aşamaya Gelindi

İstanbul Maltepe'de Kültür Sanat Politikası Belgesi açıklandı

Bağcılar'da Handpan Atölyesi Sanatseverlerle Buluşuyor

Aziz Nesin'in 'Pırtlatan Bal' Oyunu Çankırı'da Sahnelendi

Eskişehir'de Çevre Denetimleriyle 3.4 Milyon TL Ceza Uygulandı

Milli Saraylar'ın Yüzyılı Sempozyumu İstanbul'da başladı

Sakarya'da Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerine Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Konya Karataylı yıldız güreşçilerden Türkiye ikinciliği

Sanatçılar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Ekicioğlu, Öğretmenler Günü Kutlama Programına Katıldı

Türk Dünyasında Kadın ve Aile Sempozyumu Erzincan'da Düzenlendi

Büyükkılıç, Aksa Doğalgaz Genel Kurulu'nda ve Sevkiyat Kontrol Merkezi'nde İncelemelerde Bulundu

Amed Barış Buluşmaları'nın Üçüncü Oturumu Gerçekleştirilecek

Bursa'da mezun olduğu okula müdür olarak döndü