Babacan: "Müsait bir yerde iniyorsun"

Babacan:

Babacan: "Müsait bir yerde iniyorsun"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında gündemi değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - Partisinin genel merkezinde yaptığı haftalık değerlendirme toplantısında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkenin gidişatına yönelik ekonomik ve politik açıklamalar yaptı.

"ARADAKİ FARK ERDOĞAN ZAMMIDIR"

Bir yılda benzine yüzde 111, mazota yüzde 133 zam yapıldığını ifade eden Babacan, dolar kurunda artışın yüzde 88 olduğunu dolar bazına vurulduğunda aradaki farkların tamamen kur artışı olduğunu belirterek, "Eğer Erdoğan faizi de döviz kurunu da patlamasaydı, 15 liranın üzerine çıkan benzin ve mazot fiyatları 7 liradan 8 liraya çıkacaktı. Mazot ve benzin 8 küsur lira değil de 15 küsur liraysa aradaki fark Erdoğan zammıdır" yorumunu yaptı.

"BU SENİN SON DÖNEMİN; MÜSAİT BİR YERDE İNİYORSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ali Babacan, bir kere daha Cumhurbaşkanı olmasını seçmen engelleyeceğini iddia etti. “Hukukçuların kahir ekseriyeti Cumhurbaşkanı’nın şu anda ikinci döneminde olduğunu söylüyor" diyen Babacan, "Anayasa’da bir hüküm var: Cumhurbaşkanının ikinci döneminde eğer meclis seçim kararı alırsa, bir dönem daha hak oluşuyor. Örneğin Mayıs 2023’te yapılacak bir seçim bile teknik gerekliliği yerine getirebilir. Bu konuda bir hukuk tartışması olabilir ama siyasi perspektiften baktığımızda, sayın Erdoğan’ın bir kere daha cumhurbaşkanı olmasını engelleyecek olan vatandaşlarımızdır, seçmendir. Vatandaşımız ‘Bu senin son dönemin, müsait bir yerde iniyorsun’ diyecektir" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin adaletin yanında durmaya devam etmesini dileyen Babacan, “AİHM, 2021 yılında en çok insan hakkı ihlalini Rusya, Ukrayna ve Türkiye’de tespit etti. Lig bu. Ülkemiz en çok, ifade özgürlüğünü ihlal etmekten kusurlu bulundu. Anayasa Mahkemesi’nde esastan incelenen dosyaların yüzde 97’si ihlal kararıyla sonuçlanmış. 2013-2021 yılları arasındaki ihlal kararlarının yüzde 76’sı adil yargılanma hakkının ihlali. AYM’nin ‘Türkiye’de adil yargılanma yok artık’ dediği noktadayız. AYM’nin üye yapısı değişiyor. Umarız ki önümüzdeki kritik süreçte adaletin, hukukun, hakkın yanında durmaya devam eder" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: babacan: "müsait bir yerde iniyorsun"

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok