'Avrupa'nın en güzel pulu' oylamaları sürüyor... PTT, arkeolojik keşiflerle Türkiye'yi temsil ediyor

'Avrupa'nın en güzel pulu' oylamaları sürüyor... PTT, arkeolojik keşiflerle Türkiye'yi temsil ediyor

PTT AŞ, Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından düzenlenen ¨2025 Avrupa’nın En Güzel Pulu¨ yarışmasında ülkemizi temsil ediyor.

İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak postanın yanı sıra kargo, filateli, bankacılık, e-ticaret ve lojistik gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdüren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), PostEurop tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en güzel pulunun belirleneceği yarışmada Pul Emisyon Programı kapsamında 9 Mayıs'ta tedavüle sunulan "Avrupa 2025 (Ulusal Arkeolojik Keşifler-Çatalhöyük)" konulu anma pulu ile Türkiye'yi temsil ediyor.

YARIŞMA İÇİN OYLAMALAR 9 EYLÜL 2025 TARİHİNE KADAR SÜRECEK

1996 senesinden bu yana PostEurop çatısı altında ¨Avrupa’nın Pulları¨ teması ile düzenlenen yarışmada PTT AŞ, 2011 yılında "Ormanlar", 2013 yılında "Posta Araçları", 2015 yılında "Eski Oyuncaklar", 2017 yılında "Kaleler", 2018 yılında "Köprüler" ve 2020 yılında "Tarihi Posta Yolları" konulu pullar ile birincilik elde etti.

Türkiye'ye destek vermek isteyen vatandaşlar PostEurop’un resmi internet sitesi https://europastamps.eu/europa2025 adresi üzerinden ülkemizi temsil eden Avrupa 2025 ‘Ulusal Arkeolojik Keşifler-Çatalhöyük’ pulu için Ad (First Name), Soyad (Last Name), E-posta (E-Mail) ve Ülke (Country) bilgilerini doldurarak oy kullanabiliyor.

Farklı ülkelerden çeşitli pulların yer aldığı yarışma için 9 Eylül 2025 tarihine kadar oylamaya katılım gerçekleştirilebiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de ilk... Üretim tesisinden 7/24 canlı yayına başladı

Megastar Tarkan Avrupa turnesinde büyülüyor

Başarıya giden yol yastıktan geçiyor... Sınav günü uyku planı nasıl olmalı?

Özgür Özel: Hesabı darbecilerden soracağız!

Kocaeli’nin sanayi gücü: 79 firma ilk 500’de!

Sokak dansının en iyileri sahnede

'Marmara'nın Nefesi' belgeseli 16 Haziran'da gösterimde

Marmara Denizi Günü bu yıl 3 Haziran’da 'ekosistem restorasyonu' temasıyla kutlanacak

Bursa Teknik Üniversitesi’nde modern yapı zirvesi

İstanbul Beylikdüzü'nün dijital kütüphanesi hizmette

İstanbul Bakırköy'de “Etik Haftası Toplantısı” düzenledi

Başkan Altay, Konyalı firmaları tebrik etti

Regl döneminde hijyen neden önemli?

İstanbul’da Papara’ya dev yasa dışı bahis operasyonu! 5 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya doymuyor