Atık ayrıştırma yöntemleri ile Bursa'dan küresel başarı

Atık ayrıştırma yöntemleri ile Bursa

Atık ayrıştırma yöntemleri ile Bursa'dan küresel başarı

Yenilikçi ürünleriyle 30’dan fazla ülkeye ihracat yaparak küresel ölçekte başarı yakalayan EMAYER, ULUTEK’te sürdürdüğü çevre dostu faaliyetleriyle öne çıkıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın inovasyon üssü ULUTEK Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren EMAYER İleri Teknoloji firması, çevre dostu teknolojiler geliştirme hedefiyle çıktığı yolda, yapay zeka destekli robotik atık ayrıştırma sistemi ile uluslararası arenada fark yaratma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

EMAYER’in projelerinden biri olan yapay zeka teknolojisiyle çalışan robotik atık ayrıştırma sistemi, geri dönüşüm tesislerinde farklı türdeki atıkları otomatik olarak ayrıştırarak süreçleri hızlandırıyor ve insan hatasını en aza indiriyor. Loopbot markası altında geliştirdikleri teknoloji sayesinde, geri dönüşüm oranları artırılırken işletmelere hem zaman kazandırıyor hem de maliyet avantajı sağlıyor.

Firmanın sunduğu hizmetlere değinen EMAYER Kurucu Ortağı Emirhan Ayçiçek, “Geri dönüşüm tesislerinde atıkların doğru şekilde ayrıştırılması, hem çevresel sürdürülebilirlik hem de ekonomik verimlilik açısından büyük önem taşıyor. Loopbot markamız altında yapay zeka teknolojisi sayesinde plastik, metal, kağıt gibi atıklar yüksek doğrulukla ayrıştırılıyor. Bu yenilikçi sistemimizi tanıtmak için İstanbul Başakşehir Belediyesi ile demo kurulum anlaşması yaptık. 2024 yılı sonuna kadar demo çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz ve sistemimizi daha geniş bir pazara sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Loopbot’u bağımsız bir spin-off şirket olarak konumlandırmayı da düşünüyoruz.” dedi.

TEKNOPARK DESTEĞİYLE KÜRESEL BAŞARI

Teknopark bünyesindeki firmalara verdikleri desteklerin önemine değinen ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Firmalarımız Teknopark’ın sunduğu ekosistemde gerçekleştirdiği çalışmalarla, ileri teknolojiyi küresel ölçekte temsil ediyor. Yapay zeka destekli projeler, çevre dostu yaklaşımlar ve inovatif çözümleriyle sadece Bursa’ya değil, dünyaya da değer katıyorlar. Teknopark olarak bu girişimlerin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyor, EMAYER firmamıza da çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa Mudanya'dan körfeze açılıyor... İlk sefer 5 Temmuz'da

İstanbul Bakırköy’de 'Emekliler Evi' açıldı

İzmir İtfaiyesi, Çeşme'nin dört bir yanında görevde

İstanbul Şile’de keten hasadı gerçekleştirildi 

Atış Yapı iflastan kendini kurtarabilecek mi? Mağdur alacaklılar için hukuki süreç ve öneriler

Kene ve haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışmaları başladı 

Kayserili sanayicilerden önemli çağrı

Leman Dergisi'ne karikatür soruşturması: 4 tutuklama!

Suriye’de Türk teknolojisi tanıtılıyor... Türk üreticileri Suriye'de yeni döneme hazır

Coğrafi işaretli 'Yalova Kestane Balı' sofralarda parlıyor

İstanbul Şile'de atık sorunu! Şile'de çevre kirliliği alarmı

İstanbul'un nostaljik tramvayı yenilendi

Muğlalı gençlerden büyüleyen bale performansı

Fahrettin Altun'dan 'Özel' tepki! Millet iradesine hakaret kabul edilemez

Salihli MYO ile TSO arasında nitelikli eğitim için güç birliği