ASM'lerde yeni birim tartışması.... Mevcut ASM'lerin iş yükü artıyor!

ASM

ASM'lerde yeni birim tartışması.... Mevcut ASM'lerin iş yükü artıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın mevcut Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) yeni birimler ekleme planı, doktor ve sağlık çalışanlarının tepkisini çekti. Birlik ve Dayanışma Sendikası, yeni ASM’ler yerine geçici çözümlerin sorunları derinleştirdiğini kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Sağlık Bakanlığı’nın mevcut ASM’lere yeni birimler ekleme girişimi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu.

İstanbul Üsküdar’daki Cumhuriyet ASM’de, fiziki koşullar yetersizken 5. birimin açılması planlanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepci, “11,5 metrekare alanda 4 hemşire çalışıyor, yeni birimle koşullar daha da zorlaşacak. Yoğunluk yüzde 20 artacak, 47,5 metrekare bekleme salonu bulaşıcı hastalık riskini artırıyor” diye konuştu.

“YENİ ASM’LER ŞART”

Dr. Mehlepci, Bakanlığın yeni ASM inşa etmek yerine geçici çözümlerle hareket ettiğini vurguladı. İstanbul’da birçok ASM'nin deprem öncesi, havasız ve derme çatma binalarda olduğunu belirten Dr. Mehlepci, hasta sayısını düşürmek için müstakil, depreme dayanıklı, kamu tarafından inşa edilmiş yeni ASM’lerin yapılması gerektiğini belirterek, "Bakanlığın söz verdiği 1000 ASM’yi göremedik. Bizler hem çalışanlar hem de hastalarımız için ASM’lerin müstakil, depreme dayanıklı ve kamu tarafından yapılmasını istiyoruz "dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor

İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Üyeleri Belirlendi