Aroma vericilere etiket düzenlemesi!

Aroma vericilere etiket düzenlemesi!

Aroma vericilere etiket düzenlemesi!

Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri listesinden 22 madde çıkarıldı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığıi Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'nde gıdalarda kullanılan aroma vericileri, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerini, bunların üretimlerinde kullanılan kaynak materyaller ile bunların kullanım koşulları ve etiketleme kurallarını belirlendi.

Yönetmelikte, AB Tüzüğü'nde yapılan değişiklikler çerçevesinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre; aroma verici etiketleme zorunluluğu yürürlüğe girdi. Tüketiciye sunulması amaçlanmayan aroma vericiler için ek etiket bilgisi zorunlu hale getirildi. Aroma verici madde ve bu maddeyi içeren aroma vericilerin ambalajları veya kapları üzerinde 'Aroma verici maddeyi içerir. Foto dönüşümünü önlemek için ışıktan koruyun' ibaresi ile 'Işıktan uzak tutun' şeklinde ibare bulunacak.

Bazı aroma verici maddeler listeye eklendi, 20 aroma verici maddeye ilişkin kullanım koşullarında değişiklik yapıldı ve 22 aroma verici madde listeden çıkarıldı.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin detaylarına ulaşmak için TIKLAYABİLİRSİNİZ.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: aroma vericilere etiket düzenlemesi!

Mersin'de Arama Kurtarma Ekipleri Üç Farklı Alanda Göreve Hazır

Sakarya'da Spor Sahası Yatırımları Hızla İlerliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi'nde Öğrencilerle Buluştu

KalDer Bursa'dan Gökkuşağı Cambridge International School'a ziyaret

Kahramanmaraş'ta Göksun Çayı Üzerine Yeni Köprü Hizmete Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Özel Bir Etkinlik Düzenleyecek

Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Merkezine 50 Milyon TL'lik Asfalt Yatırımı

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Kayseri'nin Etkinlik Üssü Haline Geldi

Göksun'a 20 Ayda 1.85 Milyar TL'lik Yatırım Yapıldı

ASKİ, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne 4. Üniteyi Ekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gıda Denetimlerini Sıklaştırıyor

Kahramanmaraş'ta Döngel Mahallesi'ne Yeni Köprü Hizmete Açıldı

EGO, Sürücü Eğitimlerinde Yapay Zekâ Destekli Simülasyon Sistemini Devreye Aldı

İSTANBUL’U KUCAKLAYAN ŞEB-İ ARÛS BULUŞMALARI

Eskişehir'deki Süs Havuzları Yenileniyor