Araban Sarımsağı 21. coğrafi işaret oldu

Araban Sarımsağı 21. coğrafi işaret oldu

Araban Sarımsağı 21. coğrafi işaret oldu

Gaziantep topraklarında yetişen, şifa kaynağı “Araban sarımsağı” Avrupa Birliği’nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürün oldu.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin yerel değerlerini korumaya, kayıt altına almaya ve dünya çapında tanıtmaya devam ettiklerini kaydetti.

“Gaziantep topraklarında yetişen, şifa kaynağı “Araban sarımsağı” Avrupa Birliği’nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürünümüz oldu.” diyerek AB tescilini duyuran Bakan Kacır, başlattıkları Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliğiyle AB nezdindeki tescil sayısında belirgin bir artış kaydedildiğini belirtti.

"Bugün itibarıyla tescilli 21 coğrafi işaretimiz bulunurken, 4'ü ilan aşamasında 49 başvurumuzun işlemleri ise devam ediyor" diyen Bakan Kacır, " Kültürümüzü ve değerlerimizi korumaya ve tanıtmaya, ülkemizin marka değerini artıracak çalışmalara devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi