GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Antep el işlemesine UNESCO adımı

Antep el işlemesine UNESCO adımı

Antep el işlemesine UNESCO adımı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara’da “Antep İşi El İşlemesi” nin UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalara başladı.

GAZİANTEP (İGFA)  -  Yapımı büyük emek ve dikkat isteyen, Gazi şehirde çeyizlerin olmazsa olmazı Antep El İşi’nin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk hamle yapıldı.

Bu kapsamda Başkan Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’i ziyaret ederek, Antep El İşi’nin insanlığın ortak mirası olarak ilan etme konusunda UNESCO Kültürel Miras Listesi’ne girmesi için yürütülecek çalışmaları konuştu.

Ziyarette Başkan Fatma Şahin’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Zafer Okuducu eşlik etti.

Beyaz kumaş üzerine iplik sayılarak ve çekilerek el emeği ile yapılan Antep El İşi, çekilmiş ipliklerin beyaz, sarı, krem rengi ipliklerle sarılması ve örülmesi ile ajurları tamamlanır. İlk örneklerinin tarihi kesin bilinmese de Gazi şehirliler tarafından yaygın olarak yapılır. Eski Türk işlemeleri karakterini taşıyan Antep El İşi’nin günümüzde işleme tekniği bozulmadan sim, renkli iplikler ve yardımcı nakış iğneleri kullanılarak üretimi devam etmekte.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: antep el işlemesine unesco adımı

Eş zamanlı uçuşlar başladı! CHP'li Karasu'dan Bakan Uraloğlu'na 'pist' sorusu!

İstanbul Beylikdüzü'nden 3 Türkiye Şampiyonu

KAGİDER’den “Yerelde Kadın Gücü”ne destek

Komedi severler için Berkin Kaya'nın 'Baldız'ı 18 Nisan'da vizyonda

Diziniz ağrıyorsa merdivenden inip çıkmayın!

Bursa'da en havalı etkinlik başladı

Konut fiyatları nominal yükseldi, reel düştü!

İstanbul Bakırköy'den ücretsiz kalp sağlığı taraması

KTO'dan Kanton Fuarı'na çıkarma

AK Parti Şile’den Ümraniye’ye ziyaret!

CHP 'millet iradesi'ne Beylikdüzü'nden sahip çıktı!

Mabel Matiz bahar konserleriyle hayranlarıyla buluşuyor!

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak