Antalya Büyükşehir Belediyesi CBS'nin Şehir Yönetimindeki Rolünü Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi CBS

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin sadece harita çizmek değil, şehirlerin nabzını tutan bir sistem olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, 'Bilimden Geleceğe İklim ve Çevresel Direnç İçin Coğrafi Bilgi Sistemi' konulu sempozyumda konuşma yaptı.

Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü etkinliği kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kapsamlı Katılım

Sempozyuma Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Serter Kocababa, Antalya Tapu ve Kadastro 6. Bölge Müdürü Funda Aydın Seymen, akademisyenler, belediye ve kamu kurumlarının çalışanları, meslek kuruluşlarının temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Şehirlerin Nabzını Tutan Sistem

Etkinliğin açılışında konuşan Atasoy, "Coğrafi Bilgi Sistemleri sadece harita çizmek değil, şehirlerin nabzını tutan bir sistem" dedi. Atasoy, "CBS bir kentin suyunu, havasını, yollarını, yeşil alanlarını aynı ekranda görebilmek, bilgiyi bir karara, bir çözüme ve eyleme dönüştürebilmektir" ifadelerini kullandı.

İklime Dirençli Şehirler

Atasoy, iklim değişikliği, küresel afetler ve çevre kirliliği gibi konuların artık günlük hayatın bir parçası olduğunu belirterek, "İklime dirençli şehirler için elimizdeki en önemli araçlardan biri Coğrafi Bilgi Sistemi'dir" dedi.

Uygulama Alanları

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CBS'den faydalandığı alanları anlatan Atasoy, "Deprem Master Planı çalışmalarımızda, Afet Risk Yönetimi çalışmalarımızda, Gürültü Risk haritaları çıkartılmasında, Kıyı ve Taşkın İzleme çalışmalarımızda, vektörle mücadele, su kayıp kaçakları ile mücadele SCADA sistemleri gibi birçok çalışmamızda CBS'den faydalanıyoruz" bilgisini paylaştı.

Teknolojik İş Birlikleri

Sempozyumda NASA'dan Prof. Dr. Atticus E.L. Stoval "Ormanları 3 boyutlu ölçmek: Yerden Uzaya", Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Yüksek Harita Mühendisi Onurcan Çirpik "Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi ile Coğrafi Veri Yönetimi", TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Kaan Kalkan "Türkiye'nin Yer Gözlem Uyduları" ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Dr. Fulya Kandemir "Yerelde Sıcak Hava Dalgası ve Kentsel Isı Adasının Mekansal ve Klimatolojik Değerlendirilmesi: CLIMAXX" konularında sunum yaptı.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Koruyucu Aileler Ziyaret Edildi

Başkan Görgel, Vefat Eden Personel Nuri Akkurt İçin Taziye Mesajı Yayımladı

ESTRAM, 21 Yıllık Raylı Sistem Tecrübesini Kongrede Paylaştı

Konya'da Kış Spor Okulları'na 13 Bin Öğrenci Kayıt Yaptırdı

Eskişehir Senfoni Orkestrası'ndan Atatürk Anısına Özel Konser

İBB’DEN ARA TATİLDE EĞLENCELİ ETKİNLİK ŞÖLENİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere sınav döneminde sıcak çorba ikramı

Sabiha Gökçen’den Mısır’a iki yeni destinasyon

Yunusemre Meclisi Lösemili Çocuklar İçin Farkındalık Çağrısında Bulundu

Antalya Büyükşehir Belediyesi CBS'nin Şehir Yönetimindeki Rolünü Anlattı

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban Laleli'de Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Toroslar Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Birleşimini Gerçekleştirecek

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'ten 10 Kasım Mesajı

Çocuk Kültür Evi'nde Yeni Dönem Atölyeleri Başladı

Altınordu Belediyesi Lösemi Hastaları İçin Dikiş Kursu Açtı