Ankara'da Baca Kapakları ve Yağmur Suyu Izgaraları Yol Seviyesine Getiriliyor

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, zamanla yol seviyesinin altında veya üstünde kalan yaklaşık 50 bin baca kapağı ve ızgarayı onarıyor. Çalışmalar, ulaşımın konfor ve güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, baca kapakları ve yağmur suyu ızgaralarını yol seviyesine uygun hâle getirmek için kent genelinde çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 50 bin adet baca kapağı ve yağmur suyu ızgarasının tamir edilmesi hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bulvar, cadde ve sokaklardaki bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, zamanla yol seviyesinin altında ya da üstünde kalan baca kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını yol kotuna uygun hâle getiriyor.

Belediye, bir yandan yol yapım ve kavşak düzenleme çalışmalarına devam ederken, diğer yandan altyapı sorunlarını gidermeye yönelik müdahalelerini sürdürüyor.

Merkez İlçelerdeki Operasyon

Baca kapakları ve ızgaralar tek tek elden geçiriliyor. Merkez ilçelerdeki çalışmalar, kırıcılı makine, asfalt kesme aracı, asfalt robotu, kamyon ve kamyonet olmak üzere toplam 5 iş makinesi ile yürütülüyor.

50 Bin Noktada Müdahale Hedefi

Yenimahalle'de yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Denetim Görevlisi Mehmet Erdem, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Erdem, "Zamanla yol seviyesinin altında kalan baca kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını yol seviyesine uygun hâle getiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla vatandaşların günlük ulaşımlarını daha konforlu ve güvenli hâle getiriyoruz. Şu anda yaklaşık 5 ayrı noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 50 bin adet baca ve ızgarayı tamir etmeyi hedefliyoruz" dedi.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Sevgililer Günü'nde Sibel Can rüzgarı

Kepez Belediyesi, engelli bireyler için hayata geçirdiği 6 projeyi tanıttı

Kepez'de Sevgililer Günü, Şiir ve Müzikle Sanat Buluşmasına Dönüştü

Kepez'de İki Yeni Sağlık Merkezi Hizmete Girmeye Hazırlanıyor

Keçiören'de Ramazan Öncesi Fırın ve Unlu Mamul Denetimleri Yoğunlaştı

Eyüpsultan’da Ramazan’a Özel Sergi: “Harameyn’den Eyüpsultan’a Kutsal Yolculuk”

Yeşilay’dan 'Bırak Şimdi' kampanyası... Sigarayı bırakan ilk 1000 kişiye hediye

Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri Başladı: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi

İstanbul'da Maltepeli küçük ressamların sergisi açıldı

Adalet Bakanı Gürlek: 'Kapımız Herkese Açık, Bu Makamın Emanetçisiyim'

Adalet Bakanı Gürlek, Slovenya Meclis Başkanı ile Görüştü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi STK'larla İstişare Toplantısı Düzenledi

Nilüfer'de Hava ve Su Kalitesi Verileri Önleyici Politikaları Yönlendiriyor

Aksaray'da Eski Cezaevi Alanında Yeni Yaşam Merkezi İnşaatı Hızla İlerliyor

Eyyübiye'de İki Aşiret Belediye Başkanının Aracılığıyla Barıştı