Ankara Gölbaşı'nda geleceğin tohumları toprakla buluştu

Ankara Gölbaşı

Ankara Gölbaşı'nda geleceğin tohumları toprakla buluştu

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yeşil bir Gölbaşı için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. “Gölbaşılı Kadınlar Hatıra Ormanı” projesini hayata geçiren Başkan Şimşek binlerce fideyi Gölbaşılı kadınlarla birlikte toprakla buluşturdu.

ANKARA (İGFA)- Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek ev sahipliğinde başlatılan "Geleceğimiz Gölbaşılı Kadınların Ellerinde Yeşeriyor" kampanyası kapsamında oluşturulan "Kadınlar Hatıra Ormanı"nda ağaç dikim töreni gerçekleştirildi. 100 bin metrekare alanın ağaçlandırılmak için ayrıldığı Gölbaşı’nda 20 bin metrekare düzenlenen etkinlikle ağaçlandırıldı.  Eymir Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Başkanı Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek, Eymir Mahalle Muhtarı Arzu Dervişoğlu ve Gölbaşılı kadınlar katıldı. Kaymakam Bilgihan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ben bütün kadınlarımız adına Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek’e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir düşünce. Kadının olduğu yer, yeşilin, doğallığın, güzelliğin olduğu yerdir. Fakat yaşam kadın ve erkekle birlikte anlamlıdır. Dolayısıyla bizler omuz omuza şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı daha da güzelleştireceğiz" dedi. 

“GELECEK NESİLLERE YEŞİL BİR DÜNYA BIRACAĞIZ"

Başkan Ramazan Şimşek ise Gölbaşı Belediyesi olarak amaçlarının yeşil alanları korumak ve çoğaltmak olduğunu ifade ederek "Gelecek nesillere daha yeşil bir Gölbaşı bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde Gölbaşı'nda kişi başına yeşil alan 20 metrekareydi. 2021 yılı sonu itibarıyla biz bu rakamı 28 metrekareye çıkarttık. Hedefimiz ise bu rakamı kişi başı 30 metrekare alana çıkartmak. Bugün düzenlediğimiz etkinliğimizde 100 bin metrekare alanın 20 bin metrekaresini ağaçlandırdık. Kalan 80 bin metrekare alanında ağaçlandırılmasını hızlıca yapacağız” açıklamasında bulundu. 

Gölbaşılı kadınların adlarının ekilen fideler ile sonsuza dek yaşayacağını söyleyen Başkan Ramazan Şimşek: “Gölbaşılı kadınlarımız için hatıra ormanı oluşturduk. “Geleceğimiz Gölbaşılı kadınlarımızın ellerinde yeşerdi. Bundan sonra da yemyeşil bir gelecek için fidelerimizi toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı da bu bilinçte olmaya ve ağaç dikmeye davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 


Haber Kaynak : İGFA

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği