Ankara Büyükşehir'den Başkent'e özel davet

Ankara Büyükşehir

Ankara Büyükşehir'den Başkent'e özel davet

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın Başkent oluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla davet düzenledi.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Başkent oluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla düzelendiği davette, Büyükşehir olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalıştıklarını söyledi.

Seymen ekibinin gösterisi ile başlayan programa; Ankara Valisi Vasip Şahin, büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcileri, Ankara milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

Tüm dünyadaki insanların, farklı bedenlerde de olsa ve farklı dilleri de konuşsa aslında aynı duyguları taşıdıklarını ifade eden Yavaş, çok farklı milletlerden katılımcıların yer aldığı bu salonda da ifade etmem gerekir ki; tüm dünyadaki insanlar, farklı bedenlerde olsa ve farklı dilleri konuşsa da aslında aynı duyguları taşıdıklarını belirterek, bu duygulardan en önemlisinin de bağımsızlık arzusu olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri uygulamalardan da bahseden Yavaş, konuşmasın şöyle sürdürdü:

“Değerli tarihi mirası olan bir kentte bizler Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalışıyoruz. Kentimizin dört bir yanında altyapıyı yeniliyor, yeni yollar ve köprüler yapıyoruz. Yeşil alanlarımızın ve parklarımızın sayılarını artırıyor, kırsal mahallelerde üreticimize destek oluyoruz. Ulaşım projeleri, bisiklet yolları, kadın istihdamı, kültür sanat çalışmaları ve öğrenci dostu uygulamalarımızla Ankara’yı geleceğe taşıyoruz. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla örnek oluyor, nihayetinde de uluslararası birçok ödüle layık görülüyoruz.”

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bugün 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; Anıtkabir’de devlet erkânının da katılımıyla düzenlenen törene katıldı.


Haber Kaynak : İGFA

İtfaiye adayları parkura çıktı

Tosyalı'dan Hatay'daki genç sanatçılara destek

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Çanakkale etabıyla başlıyor

Kadın belediye başkanları güçlü kentler için buluştu

Üsküdar Üniversitesi “10. Yüksek İnsanî Değerler Ödülleri” sahiplerini buldu!

Mansur Yavaş'tan bütçe açıklaması

Meteoroloji uyardı; Kış geri geldi

Bahçeli: 27 Şubat İmralı çağrısı karşılık bulmalıdır

Bursa'ya turist akını için Valley Of Tourism'den dev workshop

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nin 2024 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Kalp Sağlığı Haftası’nda uzmandan uyarı

Yapay zeka 'iş'te kaygıyı artırıyor

23 ilde DEAŞ Operasyonu: 105 gözaltı!

Bu hafta sinemaseverleri 6 yeni film bekliyor

Makat çatlağına 6 doğal çözüm