Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı'nda Afet Farkındalık Eğitimi Düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı

Beypazarı'nda düzenlenen Afet Farkındalık Eğitim Semineri'ne 110 kişi katıldı. Eğitimde afet türleri, tahliye planlaması ve yangın söndürme teknikleri anlatıldı.

110 kişinin katıldığı seminerde, afet türlerinden bireysel ve kurumsal hazırlık adımlarına, tahliye planlamasından yangın söndürme tekniklerine kadar birçok konu ele alındı.

Beypazarı'nda Afet Bilinci

Ankara Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla sürdürdüğü "Afet Farkındalık Eğitimleri"ne kentin dört bir yanında devam ediyor. Bu kapsamda son durak Beypazarı oldu. Beypazarı Konferans Salonu'nda düzenlenen Afet Farkındalık Eğitim Semineri'ne ilçe belediye personelleri, mahalle muhtarları ve Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan 110 kişi katıldı.

Kapsamlı Eğitim İçeriği

Uzman eğitmenler tarafından verilen seminerde; afet türleri, bireysel ve kurumsal hazırlık adımları, tahliye planlaması ve toplanma alanları, afet sonrası toplumsal dayanıklılığın önemi, yangın türleri, söndürme teknikleri ve ekipman kullanımı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılar ayrıca afet sırasında doğru ve güvenli davranış becerilerini geliştirmeye yönelik interaktif uygulamalara katıldı. Eğitim sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

Dirençli Toplum Hedefi

ABB Afet İşleri Dairesi Başkanı Özkan Erel, ilçelerde düzenlenen eğitimlerin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu eğitimleri tüm ilçe belediyelerimizde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca eğitimlerimize STK'ler ve kreş öğrencilerimizden başlayarak devam ettiriyoruz. Bugün eğitimlerimize üniversite öğrencilerimiz de katıldı. Burada Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, afet ve acil durum yönetimi öğrencileri bulunuyor, muhtarlarımız bulunuyor ve Beypazarı Belediyesi'nin çalışanları bulunuyor. Biz biliyoruz ki dirençli bir toplum yaratmak için afet farkındalık eğitimlerini artırmak şart."

Katılımcıların Görüşleri

Eğitime yoğun ilgi gösteren katılımcılar ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

-Emre Çalışkan: "Hem ülkemizdeki aktif fay hatları hakkında bilgi veriliyor hem de afetlerin insanların yaşamındaki etkileri hakkında kapsamlı bilgi veriliyor. Gayet güzel bir eğitim hem personel için hem öğrenciler için. Ülkemizde bir deprem ülkesi olduğu için devamlı bilgilendirmeler olması gerektiğini düşünüyorum."

-Ayşenur Cengiz: "Afet farkındalığı özellikle öğrenciler açısından önemli çünkü gelecek nesile biz ışık tutacağız. Tatbikatlar, eğitimler, bilgiler bizim için hayati önem taşıyor. Olaylara karşı tepkisel değil de önleyici yaklaşmak, bir olay olmadan önce onu tespit edip buna göre önlemlerimizi almak bizim için hayati önem taşıyor."


Ankara,Ankara Belediyesi

Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Karaköy Pazarı'nda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Öğrenim Desteği İçin Evrak Teslim Süreci Başladı

Denizli Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Gündemi Açıklandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı Konaklama Hizmeti İçin İhale Açtı

Denizli'de 'Kültürler Buluşuyor - Urfa Sıra Gecesi' Düzenlenecek

Yeni yıl herkese şanslı gelsin 

Şuhut'ta Özel Minik Eller Gündüz Bakımevi Açıldı

Kütahya'da DMD Hastası Minik Metehan İçin Yardım Kermesi Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, STK ve Kitle Örgütleri Temsilcileriyle Buluştu

Kütahya'da Emniyet ve Jandarma'ya 78 Yeni Araç Teslim Edildi

Karabük Belediyesi'nden Vatandaşlara 'Sevgi ve Saygı' Çağrısı

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA OFF-ROAD FESTİVALİ NEFES KESTİ

BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM’DEN MEVLÂNA HAFTASI MESAJI

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Anteks Grubu Çalışanlarıyla Buluştu

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkının 91. Yılı Kepez'de Panel ile Kutlandı