Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Kavşağı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.
AMASYA (İGFA) - Ulaştırma ve altyapı yatırıyla Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltmek için çalıştıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavşağı'nde incelemelerde bulundu.
Bakan Karaismailoğlu, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada1 14 metre uzunluğundaki Merzifon Meray Kavşağı'nda yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullanıldığını belirterek, Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavsağı ile hattaki dur-kalkları ortadan kaldırdıkları, çok daha hızlı, güvenli ve konforlu yolculuğa imkan veren kavşak ile yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını söyledi.
2003 yılından 2021 yılı sonuna kadar karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşmeye yapılan yatırımların 172 milyar dolara ulaştığını belirten Karaismailoğlu, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetlerimiz döneminde ülkemizin bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 600 kilometreye çıkardık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Tünellerimizin toplam uzunluğu yalnızca 50 kilometreydi. Bunu 13 kat arttırarak 651 kilometreye çıkardık. Milletimizin yarım asırlık hayali Yüksek Hızlı Tren hatlarını inşa ettik. Havalimanlarımızı 26'dan 57'ye yükselttik. Sıradaki hedefimiz; 61 havalimanına ulaşmak. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanı dünya ikincisi oldu" ifadelerini kullandı.
https://youtu.be/v9B5uqysprg
Amasya'nın ulaşım ve haberleşme yatırımlarından hak ettiği payı aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Tüm şehirlerimizde devlet titizliği ile ortak akılla, yarınları, gençlerimizi düşünerek 5 sektörde gerekli yatırımlarımızı planlıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde Amasya'nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 9.5 milyar liralık harcama gerçekleştirdik. Amasya'nın bölünmüş yol uzunluğunu, 26 kilometreden alıp, 9 kat artırarak, 272 kilometreye çıkardık. İl genelindeki tüm karayolu ağı içindeki bölünmüş yol oranı yüzde 58'dir. Yine ayrıca son 20 yılda Amasya'daki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu, 28 kilometreden alıp, 10 kattan fazla artırarak, 300 kilometrenin üzerine çıkardık. Amasya'da tıpkı Ferhat gibi dağları deldik. İl genelinde biri tek tüp ve 5'i de çift tüp olmak üzere yaptığımız 6 tünelin toplam uzunluğu 7 bin 666 metreye ulaştı. Şehzadeler şehri Amasya'da tamamlayıp hizmete açtığımız 94 köprünün toplam uzunluğu 7 bin 466 metreyi buldu. Amasya şehir merkezi için hayati önem taşıyan Amasya çevre yolunu hizmete açarak transit trafiği şehir dışına aldık. 12 kilometre uzunluğundaki Amasya çevre yolu sayesinde trafik güvenliği ve konforunu artırarak yakıttan ve zamandan yıllık 291 milyon TL tasarruf sağladık. Egzoz gazı salınımını 5 bin 497 ton azalttık. Bütün bunlar; emek ve değer vermenin göstergesidir. Bizler laf değil, iş üreten, millet sevdası ile çalışan, memleketin her köşesine aynı hizmeti sunma gayretinde olan, Türkiye sevdalılarıyız. Biz asla yapılanla yetinmeyip; milletimiz için de ülkemiz için de hep daha iyisini, daha faydalısını istedik. Bu nedenle Amasya için de 'Durmak yok yola devam' diyoruz. İl genelinde, yapımı devam eden 9 adet karayolu yatırımlarının proje toplamı 6.5 milyar liraya ulaşmaktadır. Amasya'nın tarihini korurken, hizmet alanımızdaki yapılarının modernleşmesine katkıda bulunduk. Merzifon Havalimanı terminal binasını genişleme çalışmalarına devam ediyoruz. Projeyi, Haziran ayında tamamlayacağız.".