Alzheimer başlangıcı depresyonla karıştırılıyor

Alzheimer başlangıcı depresyonla karıştırılıyor

Alzheimer başlangıcı depresyonla karıştırılıyor

Alzheimer hastalığı ile diğer nörolojik hastalıkların karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, “Alzheimer hastalığının diğer nörolojik hastalıklardan en önemli farkı, beynin gövdeyle ilişkilerine dokunmayıp, beynin başta hafıza olmak üzere zihinsel işlevlerini etkilemesi ve bunun yanısıra davranışlarda ve gündelik yaşam alışkanlıklarında bozukluklar yapmasıdır.” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Alzheimer hastalığı diğer nörolojik hastalıklarla birlikte görülebiliyor.

Konuyla ilgili Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. A. Oğuz Tanrıdağ, Alzheimer hastalığı ve diğer nörolojik hastalıkların farkları ve benzerlikleri konusunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Tanrıdağ, Alzheimer hastalığı ile diğer nörolojik hastalıkların farkları ve benzerlikleri konusundaki bilgilerin kapsamlı bir kitabın içeriğini oluşturacağını ifade ederek, “Dahası bu tür bilgiler için sadece nöroloji uzmanı olmak yetmez aynı zamanda psikiyatri, iç hastalıkları ve genetik uzmanlığı da gerekir” dedi.

“Kısaca, Alzheimer hastalığının diğer nörolojik hastalıklardan en önemli farkı; beynin gövdeyle ilişkilerine dokunmayıp beynin başta hafıza olmak üzere zihinsel işlevlerini etkilemesi ve bunun yanısıra davranışlarda ve gündelik yaşam alışkanlıklarında bozukluklar yapmasıdır" diyen Tanrıdağ, "Bunun nedeni hastalığın beyinde zihinsel işlevlerle ilgili bölgelerde etkili olmasıdır. Bunların başında da hastalığın yakın dönem hafızayla ilgili olan temporal lobların içinde bulunan hipokampustan başlaması ve bağlantı yolları üzerinden ilerlemesidir” dedi.

Bu özelliklerin Alzheimer hastasının görünümünü ve nörolojik muayenesini Parkinson hastalığı, MS, ALS, inme, epilepsi, kas ve sinir hastalıklarından farklı kıldığını dile getiren Tanrıdağ, “Sadece Alzheimer ihtimali açısından nöroloji ve psikiyatri doktorlarını ilgilendiren en önemli husus bu hastalıkta alışılmış nörolojik muayenenin normal olmasıdır. Bu durum pratikte tanı açısından karışıklıklara yol açar ve başlangıç ve orta evre hastaların normal ya da depresyonda sanılmalarıyla sonuçlanır. Dolayısıyla nörolojik muayenenin normal bulunması hastayı Alzheimer olasılığından dışlamaz ve ek tetkiklerin yapılmasını gerekli kılar.” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

“Koruyucu Aile Hizmet Modelimizi Dünya’ya tanıtacağız”

LGS tercih süreci başladı

Emlakta fahiş artışa 90 milyon TL'lik ceza

“Orta Koridor en çok Kazakistan’a yarar"

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Yaşam Maliyeti en pahalı dünya şehri Hong Kong... İstanbul 55 sıra yükselde, 13'üncü sırada

İçişleri'nden Kuyu-6! 6 suç örgütü daha çökertildi

Devlet destekli tarım sigortalarında büyük artış

DP'li Altıntaş'tan ekümeniklik tepkisi

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor mu? Bursa nasıl etkilenecek?

TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapıldı

Erdoğan imzaladı... 19 fakülte kapatıldı, 14'ü açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen’den Edinburgh’a yeni hat