Altun: Dostluk isteniyorsa teröre doğrudan ve dolaylı destekler derhal kesilmeli

Altun: Dostluk isteniyorsa teröre doğrudan ve dolaylı destekler derhal kesilmeli

Altun: Dostluk isteniyorsa teröre doğrudan ve dolaylı destekler derhal kesilmeli

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Uluslararası toplum bilmelidir ki sivillerimize yönelik terör saldırıları, bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteğin doğrudan ve dolaylı sonuçlarıdır. Bu ülkeler Türkiye'nin dostluğunu istiyorlarsa teröre doğrudan ve dolaylı desteklerini derhal kesmelidirler" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı İngilizce paylaşımda, terörün çirkin yüzünün bir kez daha İstanbul'da görüldüğünü belirterek hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Saldırının arkasındaki gerçek faillerin bulunacağından ve onlara ağır bedeller ödetileceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, "Teröristler bu menfur saldırılarla milletimizi ve hükümetimizi yıldırabileceklerini, ülkemize korku yayabileceklerini sanıyorlar. Masum sivillere yaptıkları saldırılarla milletimizi sindirebileceklerini zannediyorlar. Ama başaramayacaklar!" değerlendirmesinde bulundu.

"HER SEFERİNDE DAHA GÜÇLÜ VE DAHA BİRLİK OLARAK ÇIKTIK"

Türkiye'nin geçmişte de benzer badireler yaşadığını ve her seferinde bunlara karşı koyduğunu anlatan Altun, paylaşımında şu görüşlere vurgu yaptı:

"Her seferinde daha güçlü ve daha birlik olarak çıktık. Her seferinde yılmaksızın faillerin peşine düştük. Bu sefer de farklı olmayacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sarsılmaz liderliğindeki hükümetimiz, teröristleri nerede olurlarsa olsunlar takip etmekten ve cezalandırmaktan asla geri durmamıştır. Bugün derin bir acı hisseden halkımıza, masumlara saldıranların çok ağır bedeller ödeyeceğinin sözünü veriyoruz. Uluslararası toplum bilmelidir ki sivillerimize yönelik terör saldırıları, bazı ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteğin doğrudan ve dolaylı sonuçlarıdır. Bu ülkeler Türkiye'nin dostluğunu istiyorlarsa teröre doğrudan ve dolaylı desteklerini derhal kesmelidirler. Bir kez daha, bu saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Teröristlerin cezalandırılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sözümüz sözdür."


Haber Kaynak : İGFA

Özel'e bir tepkide Bakan Tunç'tan

Kartingte görkemli sezon açılışı... İkincisi Mayıs'ta İstanbul'da

Okullar dijital çağa uyum sağlıyor

Akciğer kanseri için belirli kişilerde yıllık tarama şart

Ramazanda en çok tercih edilen teknoloji ürünleri oldu

İstanbul Saraçhane'de OZBİ konseri ilgi gördü

TOFAŞ ligde Anadolu Efes’e konuk oluyor

En çok ihracat plastik sektöründen geldi... Sektörün üç aylık verisi 2,5 milyar dolar

İBB Kültür'ün 'Sanat Rotası'na Nisan'da da devam

İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün

Sibel Can'dan görkemli geri dönüş

CHP'de olağanüstü kurultay günü... Üç aday yarışıyor

Bu tür pozisyonlar fıtığa neden oluyor!

Manisa Büyükşehir’den bölgesel güçlü kooperatifler vurgusu

Mehmet Topal’ın takımı Petrolul’den ‘özel’ galibiyet