Altınordu'da Heyelan Riskli Yol Taş Duvarla Güçlendirildi

Altınordu

Altınordu Belediyesi, geçen yıl heyelan nedeniyle çöken Çavuşlar-Burhanettin-Yağızlı yolunda, 2 bin 720 metreküp taşla 167 metrelik duvar inşa ederek kalıcı güçlendirme sağladı.

Altınordu'da Heyelan Riskli Yol Taş Duvarla Güçlendirildi

Altınordu Belediyesi, geçtiğimiz yıl meydana gelen heyelan sonucu hasar gören Çavuşlar-Burhanettin-Yağızlı yolunda kalıcı güçlendirme çalışmasını tamamladı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, riskli bölgeye 167 metre uzunluğunda ve 7 metre yüksekliğinde taş duvar inşa edildi. Toplam 2 bin 720 metreküp taş kullanılan imalatla yolun gelecekteki olası heyelanlara karşı dayanıklılığı artırıldı. Ayrıca güzergahta 250 metrelik stabilize yol çalışması da gerçekleştirildi.

Başkan Tepe'den Taş Üstüne Taş Açıklaması

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, coğrafi yapısı gereği eğimli arazilerde heyelan riskinin yüksek olduğu ilçede, taş duvar çalışmalarının can ve mal güvenliği için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Tepe, "Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir anlayışla çalışıyoruz" diyerek, bugüne kadar Terzili, Çavuşlar, Akkese gibi 14 farklı mahallede taş duvar çalışması yapıldığını ifade etti. Çalışmaların Yukarıtepe Mahallesi Dervişli Sokak'ta devam ettiğini, Kızılhisar, Yukarıtepe ve Akkese mahallelerindeki yeni noktalarda da imalatların başlayacağını duyurdu. Belediye Başkanı, hem belediye kaynaklarıyla hem de vatandaş katkısıyla yürütülen bu çalışmaların kesintisiz süreceğini ve Altınordu'yu daha güvenli bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Muhtardan Başkana Teşekkür

Çavuşlar Mahalle Muhtarı Yusuf Çağlayan, 2024 yılındaki doğal afet sonrası oluşan ve can güvenliğini tehdit eden göçük nedeniyle belediyeye başvurduklarını anlattı. Çağlayan, Altınordu Belediye Başkanı'nın ivedilikle talimat verdiğini ve kısa sürede taş duvar çalışmasının tamamlandığını belirterek, "Şimdi yolumuz daha güvenli bir hale getirilmiş oldu. Her şeyden önce can ve mal güvenliğinin sağlanmış olması bizim için sevindirici" dedi. Muhtar Çağlayan, bölge sakinleri adına Belediye Başkanı Ulaş Tepe'ye teşekkür etti.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Büyükşehir’den deprem riskine karşı Japonya’ya teknik ziyaret

Bakırköy Muhabbeti’nde Gündoğarken rüzgârı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan Miraç Kandili Mesajı

Anadolu Madencilik Tarihi Bursa'da Ele Alındı

Bursa'da Tanpınar'ın Edebi Rotasında Tarihsel Yolculuk

Denizli Büyükşehir Meclisi 2026'nın İlk Toplantısında Sosyal Destek Kararları Aldı

Bursa'da 652 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi

Özgür Özel: “Emekli artık zam değil; sandık istiyor”

Erdoğan’dan sanal bahis açıklaması

Karatay'da Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Bandırma Belediyesi Taşınmaz Satış İhalesi Duyurusu

Mudanya'da Güneş Enerji Santrali İmar Planları Onaylandı

Kepez'de Miraç Kandili'nde Lokma İkramı Yapıldı

Tokat'ta hukuk ve doğa kazandı

CHP Kemer Kadın Kolları Başkanı ve Akademisyen, Kemer Belediye Başkan Vekilini Ziyaret Etti