Altınordu'da Heyelan Riskli Yol Taş Duvarla Güçlendirildi

Altınordu

Altınordu Belediyesi, geçen yıl heyelan nedeniyle çöken Çavuşlar-Burhanettin-Yağızlı yolunda, 2 bin 720 metreküp taşla 167 metrelik duvar inşa ederek kalıcı güçlendirme sağladı.

Altınordu'da Heyelan Riskli Yol Taş Duvarla Güçlendirildi

Altınordu Belediyesi, geçtiğimiz yıl meydana gelen heyelan sonucu hasar gören Çavuşlar-Burhanettin-Yağızlı yolunda kalıcı güçlendirme çalışmasını tamamladı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, riskli bölgeye 167 metre uzunluğunda ve 7 metre yüksekliğinde taş duvar inşa edildi. Toplam 2 bin 720 metreküp taş kullanılan imalatla yolun gelecekteki olası heyelanlara karşı dayanıklılığı artırıldı. Ayrıca güzergahta 250 metrelik stabilize yol çalışması da gerçekleştirildi.

Başkan Tepe'den Taş Üstüne Taş Açıklaması

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, coğrafi yapısı gereği eğimli arazilerde heyelan riskinin yüksek olduğu ilçede, taş duvar çalışmalarının can ve mal güvenliği için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Tepe, "Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir anlayışla çalışıyoruz" diyerek, bugüne kadar Terzili, Çavuşlar, Akkese gibi 14 farklı mahallede taş duvar çalışması yapıldığını ifade etti. Çalışmaların Yukarıtepe Mahallesi Dervişli Sokak'ta devam ettiğini, Kızılhisar, Yukarıtepe ve Akkese mahallelerindeki yeni noktalarda da imalatların başlayacağını duyurdu. Belediye Başkanı, hem belediye kaynaklarıyla hem de vatandaş katkısıyla yürütülen bu çalışmaların kesintisiz süreceğini ve Altınordu'yu daha güvenli bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Muhtardan Başkana Teşekkür

Çavuşlar Mahalle Muhtarı Yusuf Çağlayan, 2024 yılındaki doğal afet sonrası oluşan ve can güvenliğini tehdit eden göçük nedeniyle belediyeye başvurduklarını anlattı. Çağlayan, Altınordu Belediye Başkanı'nın ivedilikle talimat verdiğini ve kısa sürede taş duvar çalışmasının tamamlandığını belirterek, "Şimdi yolumuz daha güvenli bir hale getirilmiş oldu. Her şeyden önce can ve mal güvenliğinin sağlanmış olması bizim için sevindirici" dedi. Muhtar Çağlayan, bölge sakinleri adına Belediye Başkanı Ulaş Tepe'ye teşekkür etti.


Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bursa Nilüfer'de Deprem Simülasyon Merkezi 'eğitim mutfağı'na dönüştü

Atık su altyapısında sürdürülebilir işletme dönemi

Kağıtspor’da ortak hedef: Süper Lig

İstanbul Maltepe’de 8 Mart’a özel etkinlikler

Çorlu'da Yol ve Altyapı Gündemi Görüşüldü, Öncelikli Çalışma Alanları Belirlendi

Bakan Göktaş: Oyun Dünyasına Yasakçı Tutum İçinde Değiliz, Çocuk Güvenliği Önceliğimiz

Adalet Bakanı Gürlek: Tapuda Belirli Tutarı Aşan İşlemlerde Avukat Sorumluluğu Gelecek

Tepebaşı Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Haftası'nda Öğrencilere Afet Bilinci Aşıladı

Bornova'da BELGEM öğretmenlerinden şiddete isyan

Yalova'da Pazar Yerlerinde Ölçü ve Tartı Denetimi Yapıldı

Manavgat, ITB Berlin Turizm Fuarı'nda Küresel Tanıtım İçin Hazır

Meram Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Modeli Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Masaya Yatırıldı

Bandırma'da El Sanatları Sergisi Açılıyor

Çorlu'da Şeyhsinan Mahallesi'ne Yeni Park ve Sosyal Yaşam Alanı Yapılıyor

Çorlu'da Protokol ve Sanayiciler Geleneksel İftarda Bir Araya Geldi