Altınordu Belediyesi, Yeni Yıla Gıda ve Çevre Denetimleriyle Başladı

Altınordu Belediyesi, Yeni Yıla Gıda ve Çevre Denetimleriyle Başladı

Altınordu Belediyesi, Zabıta ve İklim Değişikliği Müdürlükleri aracılığıyla fırın, market ve gıda işletmelerinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirdi. Başkan Tepe, halk sağlığı ve çevre koruma odaklı denetimlerin yıl boyunca artar

Altınordu Belediyesi, Yeni Yıla Gıda ve Çevre Denetimleriyle Başladı

Altınordu Belediyesi, 2026 yılına halk sağlığı ve çevre koruma odaklı denetimlerle başladı. Zabıta Müdürlüğü, kentteki fırın ve marketleri denetlerken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü de gıda işletmelerinde bitkisel atık yağ kontrolleri yaptı.

Gıda Güvenliği Titizlikle İncelendi

Altınordu Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırın ve marketlerde hijyen koşulları, ürün son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri, gramaj ve ruhsat uygunluğunu kontrol etti. Kurallara uymayan işletmelere uyarılar yapılırken, mevzuata aykırı durumlar için yasal işlem başlatıldı.

Bitkisel Atık Yağlar Kontrol Altında

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, çevre sağlığını korumak amacıyla gıda işletmelerinde bitkisel atık yağ denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerde, atık yağların mevzuata uygun şekilde toplanıp toplanmadığı kontrol edilirken, işletmelere çevre koruma ve sıfır atık konusunda bilgilendirme yapıldı. Kent genelindeki bu çalışmalarla, hem insan sağlığını tehdit edebilecek unsurların önüne geçiliyor hem de çevreye zarar veren uygulamalarla mücadele ediliyor.

Başkan Tepe'den Denetim Vurgusu

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sağlıklı bir toplumun temiz bir çevreyle mümkün olduğunu belirterek, halk sağlığı ve çevreyi korumaya yönelik denetimlerin 2026 yılı boyunca artarak devam edeceğini ifade etti. Tepe, "Altınordu'da her hemşehrimizin sağlıklı gıdaya güvenle ulaşması ve temiz bir çevrede yaşaması bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Amacımız ceza kesmek değil; vatandaşımızın sağlığını koruyan, kurallara uyan ve sorumluluk bilinciyle hareket eden bir kent düzenini birlikte oluşturmak" dedi. Başkan Tepe, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü denetimleriyle çevre kirliliğinin önüne geçildiğini ve işletmelerin bilinçlendirildiğini sözlerine ekledi.


Ordu,Altınordu Belediyesi

Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası