ALİKEV Genç Sanatçı Fonu'nda tema bu yıl 'merak'

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu'nda tema bu yıl 'merak'

Genç Sanatçı Fonu, beşinci dönem teması “merak” olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 24 Mart olan fona, 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmeyen kişiler resim, sinema, kısa film, belgesel, fotoğraf, heykel, video, grafik, geleneksel sanatlar ve yeni medya alanında eserleriyle katılabiliyor.

İSTANBUL (İGFA) - Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından özellikle sosyal ve ekonomik sermayeden yoksun, sivil toplum ve kültür sanat kurumlarında yeterince temsil edilmeyen genç sanatçıları desteklemek amacıyla kurulan Genç Sanatçı Fonu (GSF) bu yıl “merak” temasıyla düzenleniyor.

Fon kapsamında, genç sanatçıların projelendirdikleri sanatsal çalışmalarını hayata geçirirken ihtiyaç duydukları finansal desteği karşılamak ve onları bilgi, beceri, yaklaşım düzeyinde desteklemek üzere atölye desteği sağlanacak. Sanatçılar, resim, sinema, kısa film, belgesel, fotoğraf, heykel, video, grafik, geleneksel sanatlar (ahşap, cam, ebru, çini ve benzeri), yeni medya alanında eserlerini projelendirerek başvuru yapabilecek. Son başvuru tarihi 24 Mart olan fona, tüm illerden 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmeyen kişiler katılabiliyor. Türkiye'de ikamet ediyor olmak şartıyla tüm illerden başvuru yapılabilirken, Hatay ve Eskişehir illerinden yapılacak başvurulara yüzde 10 kontenjanla öncelik tanınacak.

“MERAK DUYGUSU KEŞFE, YOLA, YOLCULUĞA ÇIKARIR”

Genç Sanatçı Fonu Yürütücüsü Şeyma Keskin, bu yılki temayla ilgili şunları söyledi, “Merak temasıyla çoklu krizler çağında ve telaşımızın aklımızı başımızdan aldığı bu günlerde bilinmeyene duyduğumuz ilginin peşine düşmek istiyoruz. Biliyoruz ki merakımız öğrenmek, anlamak, yepyeni ilişkilenme ve diyalog kanalları kurmaya vesile olma potansiyeli taşıyor. Merakımız sorularımıza yanıt vermeye yetmeyebilir, aradığımızı bulamayabiliriz ama merak duygusu keşfe, yola, yolculuğa çıkarır. Yeni ve alternatif yolları ancak böyle bulabiliriz. Kendini ve dünyayı keşfetmek üzere merak duygusunun peşinden gidenlerin üretimlerini heyecanla bekliyoruz.”


Haber Kaynak : İGFA

Haliliye'de Teknoloji ve Yaşam Boyu Öğrenme Kursları Yoğun İlgi Görüyor

İzmit Belediyesi İştiraki BEKAŞ Kaynakçı Personel Alacak

Ara tatilde demiryoluna ek sefer ve vagon takviyesi... 24 bin 24 kişilik ek kapasite

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kayseri'de Bölge Toplantısı Gerçekleştirdi

Yahya Kaptan, Ölümünün 106. Yılında İzmit'te Anıldı

İzmit Belediyesi, Körfez'deki Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

Çobanlar'da 10 Ocak Mülki İdareciler Günü Ziyareti

Ticaret Bakanı Bolat, Kasım 2025 Ödemeler Dengesi Verilerini Açıkladı

İstanbul Maltepe’de denetimler sürüyor

Yalova Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde 2025'te Tüketim Rekoru Kırıldı

İzmit'te Yılın İlk Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü SEKA Park'ta Gerçekleştirildi

Mardin'de Gece Boyunca Kar Mücadelesi

İzmit'te Çınar Çocuk Korosu İçin Seçmeler Yapıldı

Kumar bağımlılığı artıyor! 2025’te başvurular 5 bini aştı

Ticaret Bakanlığı 2025 Yılı Denetim Bilançosunu Açıkladı: 2,6 Milyar TL Ceza Kesildi