Alanya'nın 14. Tarih ve Kültür Sempozyumu Gerçekleştirildi

Alanya

İki gün süren sempozyumda 10 oturumda 39 bildiri sunuldu, Alanya'nın tarihi ve kültürel mirası akademik platformda ele alındı.

Akademik Buluşma Yeniden Hayat Buldu


Alanya Belediyesi, Alanya Araştırmaları Merkezi ve Alanya Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) iş birliğiyle düzenlenen 14. Alanya Tarih, Kültür ve Alanya Araştırmaları Sempozyumu, Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 2017 yılından bu yana düzenlenmeyen sempozyum, 10 oturum ve 36 katılımcının sunduğu 39 bildiriyle yeniden hayata geçirildi. Türkiye genelindeki üniversitelere duyurulan etkinlikte, Alanya ile ilgili sosyal ve beşerî bilimler alanında daha önce yayımlanmamış akademik bildiriler kabul edildi.

Geniş Katılımlı Açılış

Sempozyuma Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Murat Levent Koçak ve Abdullah Akbaş, Belediye Başkan Danışmanları Faruk Konukçu ile Sadık Dizdaroğlu, geçmiş dönem Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan, meclis üyeleri, ALSAV Yönetim Kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Bilim ve Sanat Vurgusu

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, "Bu şehir bilim ve sanatla yükselecek" diyerek konuşmasına başladı. Koçak, 1991 yılından itibaren sempozyum için emek veren ALSAV yöneticilerine ve kişilere teşekkür etti. "Göreve geldiğimiz günden itibaren eksik kalmış, geride kalmış, unutulmak üzere olan ne varsa yeniden ayağa kaldırmak gibi bir misyon ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

Tarihi Sergi Açılışı

Sempozyum kapsamında "Alanya Tarihine Yolculuk" isimli serginin açılışı gerçekleştirildi. Gazipaşa Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Filiz Yıldız, Alanya'nın köklü geçmişinden ilham alarak oluşturduğu sergi hakkında konuklara bilgi verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, öğretmen Filiz Yıldız'a emekleri için teşekkür etti.

Kültür Gezileriyle Tamamlandı

İki gün süren sempozyum, Alanya ve Syedra Kalelerine düzenlenen kültür gezisiyle sona erdi. Katılımcılar, organizasyon sürecindeki bilgi alışverişi ve Alanya'nın tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla dolu dolu bir sempozyum geçirdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, 37. Vergi Haftası Kapsamında Maliye Temsilcilerini Ağırladı

Kayseri'de Ramazan Gönül Sofraları Kuruldu

Bursa Nilüfer’de Açık Veri Platformu ile şeffaf ve katılımcı yönetimde yeni dönem

Büyükkılıç, Ramazan'da Yahyalı ve Yeşilhisar'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazro'da 8 Mart Kadın Buluşması Düzenledi

Diyarbakır'da Necmettin Erbakan Bulvarı'na Kapsamlı Peyzaj ve Altyapı Çalışması

Batman Kozluk’ta Üroloji Uzmanı göreve başladı

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 195 Kırsal Mahalle Yolu Ulaşıma Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri 13 İlçede Uygulanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Kuruluşunun 2. Yılını Kutladı

Gençler, Petek Genç Projesi ile Akdağ'da Kışın Tadını Çıkardı

Diyarbakır Şehir Tiyatrosu, Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nı Kürtçe Sahneliyor

Yerli ve Yabancı Yatırımcılar Kayseri'de İncelemelerde Bulundu

Dikkat! Soğuk havalar kalp yükünü arttırabilir

Ankara'da 4.780 Üreticiye 1,5 Milyon Kilogram Nohut Tohumu Dağıtıldı