Akşener: Erdoğan'ın 'Gezi'ye iyi gözle bakmasına imkan yok

Akşener: Erdoğan

Akşener: Erdoğan'ın 'Gezi'ye iyi gözle bakmasına imkan yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında Gezi Davası kararıyla ilgili de konuştu.

ANKARA (İGFA) - Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, meselelerinin Osman Kavala olmadığının altını çizerek, "Bugün meselemiz milletimizin her bir ferdinin kısıtlanamaz, devredilemez, engellenemez temel haklarının, hürriyetlerinin, insanca yaşama arayışının ve buna dair umut ve hayallerinin elinden alınmasıdır" dedi.

Gezi Parkı protestoları için “Gezi, başlangıcından bay krizin türlü provokasyon ve müdahalelerle rayından çıkarmasına kadar geçen süreçte ülkücüsünden solcusuna, dindarından sekülerine, kadınından erkeğine gençlerimizin o dönem yaklaşık 10. yılında olan müstemleke rejimine karşı sergilediği bir duruş, bir direniştir.” ifadelerini kullanan Akşener, "Bu direniş çaresizlere ümit olmuştur. Cumhuriyetimizi tek bir adama mahkum etmek isteyenlere karşı adeta bir duvar olmuştur. Gençlerimiz, uğruna ölecekleri vatanları Sayın Erdoğan inşaat baronlarına peşkeş çekmesin diye; gurur duydukları devletleri bir grup meczubun elinde parçalanmasın diye; çok sevdikleri Türk milletinin geleceği tehlikeye düşmesin diye bu direnişi gerçekleştirmişti. Bu yönüyle Gezi, Türk gençliği için yalnızca bir protesto değildir aynı zamanda milli şuurun da ayağa kalkmasıdır" diye konuştu.

"İYİ GÖZLE BAKMASINA İMKAN YOK"

“Kafa yapısı özgürlüğe, milli birliğe, hukuk devletine, gönlü de vatan sevgisine yabancı olan Sayın Erdoğan’ın gezi direnişine iyi gözle bakmasına imkan yoktur" diyen Akşener, "Bu sebeple ‘gezi’ kelimesinden hep korkmuştur. Bu sebeple rayından çıkartmak için elinden geleni yapmış ve başarmıştır. Bu sebeple bugün bile adeta yemin etmiş gibi şahsi bir intikam kovalamaktadır" dedi.

Bugün ülkede “farklılıkların ve her türlü düşüncenin bir fare tuzağına hapsedildiği, adına da partili cumhurbaşkanlığı sistemi denilen bir istibdadın içindeyiz.” diyen Akşener, Osman Kavala ile ilgili verilen kararın da toplum vicdanına ve millet varlığına hançer vuran binlerce yargı trajedisinden sadece bir tanesi olduğunu kaydetti” ifadelerini kullandı.

Akşener, sözlerinin sonunda, iktidar partililerin çoğunlukla övgüyle andığı 2. Abdülhamit dönemine de değindi ve Gezi parkı protestocularını 2. Abdülhamit’in iktidarda olduğu istibdad rejimine karşı çıkan ve Meşrutiyet’i savunan dönemin gençliğine benzetti.

Konuşmasını “Kahrolsun istibdad, kahrolsun zulüm, yaşasın hürriyet, adalet” diyerek noktaladı.

https://youtu.be/MPVGYtMVf1o


Haber Kaynak : İGFA

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!

Kerem Kazaz Kapadokya'da yine zirvede

Sakarya'da metrobüsler seferlerine başladı