Akşener: Bakanlıkları konuşmadık ama milletvekili adayı olmayacağız

Akşener: Bakanlıkları konuşmadık ama milletvekili adayı olmayacağız

Akşener: Bakanlıkları konuşmadık ama milletvekili adayı olmayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak 5 genel başkanın, milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) -  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Akşener, Cuma günkü konuşmasını kendisinin yazdığını ve bilerek sert ve net bir metin kaleme aldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmediğini ve ondan da bir talep gelmediğini söyledi.

''NET OLMASINA DİKKAT ETTİM"

"Ben tarihçiyim neticede, sosyal bilinciyim" diyen Akşener, "28 yıldır aktif politika yapıyorum. Bir siyasi partinin mutfağını yönettim. Sert olarak algılanabilir; ama aslında net olmasına dikkat ettim. Aşırı netlikler genel olarak sinir bozar. Bu 'hayır biz beşimiz böyle düşünüyoruz, senin önerilerin herhangi bir takdire uygun değil' gibi tutum alınırsa, o zaman net olursunuz. Çünkü siz, kendimden bahsediyorum, kişisel olarak hiçbir şeyin talibi değilim" diye konuştu.

6'lı Masa'da yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Herkes bana 'masadan kalktı' diyor ama öyle değil, ben değil masa kalktı..." dedi.

https://twitter.com/meral_aksener/status/1633179612397051911

"Meral Akşener birinci başkan yardımcısı olmak istiyor, kazanacak aday onun için diyor. Bu külliyen yalan" diyen Akşener, "Başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere, diğer 4 arkadaş dahil olmak üzere bir kişiyle buna dair tek bir harf konuşmuşsam, bu arkadaşlar derlerse ki Meral Hanım bununla bizimle konuştu derlerse, şu programdan hemen çıkışta, politikayı bırakmaya hazırım" dedi.

"BAKANLIKLARI KONUŞMADIK AMA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAĞIZ"

"Şu anda biz Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız" diyen Akşener, "Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir.  Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı iş bizden biraz daha farklı. Başkan yardımcılığını Sayın Kılıçdaroğlu atayacak. Burada iddialı olduğumuzu ileri sürmenin yolu biz milletvekili adayı değiliz. Her partide birçok arkadaşımız milletvekili seçilecek, bazı yerlerde işbirliği yapılacak, mümkün olacak en fazla milletvekilini çıkartmak isteyeceğiz. Ama bizler aday olmayacağız. Bakanlıkları konuşmadık" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Uzmanlardan karne stresine ilişkin uyarılar... Pahalı karne hediyelerinden kaçının

Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği için İstanbul'da buluşacak

Avrupa turizminde personel krizi derinleşiyor... Çözüm Türkiye’den geliyor

Siber suçlara 16 ilde 126 gözaltı!

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor