Aksaray'da Eski Cezaevi Alanı Modern Yaşam Merkezine Dönüşüyor

Aksaray

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 28 Ekim Salı günü Şifahane Mahallesi'ndeki 19.000 metrekarelik eski cezaevi alanında Yeni Yaşam Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirecek.

Aksaray'da Tarihi Dönüşümün Temeli Atılıyor

Eski Cezaevi Alanı Modern Yaşam Merkezine Dönüşüyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 28 Ekim Salı günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek Yeni Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni'ne tüm vatandaşları davet etti. Başkan Dinçer, "Aksaray'ın kalbinde yepyeni bir yaşam başlıyor. Uzun yıllar boyunca şehrin hafızasında yer eden bu alanı, insanların huzurla vakit geçirebileceği, kültürle, sporla ve doğayla iç içe bir yaşam merkezine dönüştürüyoruz. Tüm hemşehrileri bu anlamlı törene bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Tarihi Doku Korunacak

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından biri olan ve yıllarca cezaevi olarak kullanılan alan, kapsamlı bir dönüşüm sürecine giriyor. Şifahane Mahallesi'nde 19.000 metrekarelik bir alanı kapsayan proje hem tarihi dokuyu koruyacak hem de Aksaray'a modern bir yaşam alanı kazandıracak.

Modern Yaşam Alanları

Yeni Yaşam Merkezi içerisinde Kültür Merkezi, Tenis Kortu, Yürüyüş ve Bisiklet Yolları, Açık Hava Amfisi, Süs Havuzları, Biyolojik Gölet, Peyzaj ve Sportif Alanlar yer alacak. Proje tamamlandığında, uzun yıllar boyunca kapalı bir alan olarak kullanılan eski cezaevi bölgesi; kültürel etkinliklerin, toplumsal buluşmaların ve sağlıklı yaşamın merkezi haline gelecek.

Şehre Yeni Kimlik

Aksaray Belediyesi, bu proje ile geçmişin izlerini koruyarak kente yeni bir kimlik kazandırmayı amaçlıyor. Vatandaşların doğayla, sporla ve sanatla iç içe vakit geçirebileceği bu alan, şehrin sosyal hayatına da yeni bir soluk getirecek.

Yeni Dönem Başlıyor

Yeni Yaşam Merkezi'nin temel atma töreniyle birlikte, Aksaray'ın geleceğine değer katacak yeni bir dönem resmen başlamış olacak.


Aksaray,Aksaray Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Üsküdar Belediyesi’nden Sıfır Atık Günü’ne özel anlamlı proje

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirecek

Denizli Su Çalıştayı Sonuç Bildirgesi Açıklandı: İklim Değişikliğine Karşı Sürdürülebilir Su Yönetimi Önerileri

Denizli'de 572 Üreticiye Damızlık Hayvan Desteği

Denizli'de Yaşlılara Saygı Haftası Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Denizli'de Dünya Tiyatro Günü Sanatla Kutlanacak

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sanayi Temsilcileri ile Görüştü

Bayburt'a Sentetik Futbol Sahaları ve Tenis Kortu Yatırımı

Ağrılı sporculardan madalya

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' temasıyla kapılarını açtı

Başkan Genç: Gece gündüz çalışıyoruz

Kocagöz: 'Deneyimden Beslenen Şehirler Güçlüdür'

Keçiören’de Kütüphaneler Haftası’nda Çanakkale Söyleşisi Düzenlendi

Mamak'ta Dünya Orman Haftası'nda Öğrenciler Fidan Dikti

Yaşlılara Saygı Haftası'nda 'Yalancı Aranıyor' Tiyatrosu Sahnelendi