Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarının Duruşmasında Tahliye Kararı

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlarının Duruşmasında Tahliye Kararı

Mersin'deki duruşmada tutuklu bulunan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan ile bir meclis üyesi tahliye edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun da duruşmaya katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katıldı.

Kayyım Atanması Sonrası Açılan Dava
Mersin'de Akdeniz Belediyesi'ne 13 Ocak'ta kayyım atanmasının ardından görevden alınarak tutuklanan Belediye Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan hakkında dava açıldı. Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya belediye başkan yardımcıları ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il yöneticileri de dahil edildi.

Geniş Katılımlı Duruşma
Duruşmaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, ilçe belediye eşbaşkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Tahliye Kararı
Gün boyu devam eden duruşmada tutuklu bulunan Belediye Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan ile Belediye Meclis Üyesi Özgür Çağlar tahliye edildi.

Adliye Önünde Açıklama
Mahkemenin tahliye kararının ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Cezaevi Önünde Karşılama
Eşbaşkan Hatun ve beraberindekiler, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde tahliye edilen Sarıyıldız ve Çağlar'ı karşıladı. Hatun, halkın iradesine sahip çıkıldığını belirterek, seçilmiş eşbaşkanların yerinin cezaevi olmadığını ifade etti ve seçilmişlerin göreve iade edilmesi talebini yineledi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

CHP Lideri Özgür Özel, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'nin Çalışmalarını Övdü

Bursa'da Atatürk Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'nın Tınısı Eseri ve Enstalasyonu Kamuoyuna Tanıtıldı

Aydın'da Ata Tohumlarından Üretilen Fideler Karacasu'da Dağıtıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ün Vefatının 87. Yılında Hayır Dağıttı

Kahta Belediyesi Dijital Belediyecilikte Başarı Ödülü Aldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz'ın 10 Kasım Mesajı

Manisa'da Atatürk Anısına Saygı Duruşu

Aydın'da Atatürk Türkülerle Anıldı

Muş Belediyesi Sanayi Sitesi'nde Yol Çalışmalarını Hızlandırdı

DESKİ Genel Kurulu Kasım Ayında Toplanacak

Mustafakemalpaşalı üreticilere yerli buğday tohumu dağıtıldı

Ermenek'te Atatürk Ebediyete İntikalinin 87. Yılında Anıldı

Atatürk, Bursa'da Düzenlenen Törenlerle Anıldı