Akbanklıların girişim fikrine 400 bin dolar yatırım

Akbanklıların girişim fikrine 400 bin dolar yatırım

Akbanklıların girişim fikrine 400 bin dolar yatırım

Akbanklıların tam zamanlı olarak girişim fikirleri üzerinde çalışabilmelerine olanak sağlayan Akbank+ programının ikinci dönemi tamamlandı.

İSTANBUL (İGFA) - Akbank, 400 bin dolar yatırımla oyun stüdyolarına yönelik yapay zekâ tabanlı analitik platformu çözümü sunan Metriqus’i girişimcilik ekosistemine kazandırdı. 

Akbank+’ın ilk döneminde atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyileştiren Voltla girişimlerine yapılan yatırımla birlikte, gerçekleştirilen toplam yatırım 1 milyon 400 bin dolara ulaştı.  

Finteklerle yapılan iş birlikleri ve açık inovasyon programlarıyla Akbank LAB, inovasyon kültürünü hem Banka genelinde hem de ekosistemde desteklemeye yönelik programlar sunarken, bu kapsamda başlatılan Akbank+ programı, Akbanklıların kariyer yolculuklarına girişimci olarak devam edebilmelerine olanak sağlıyor.

Girişim fikirleri üzerinde tam zamanlı olarak çalışmaya imkan tanıması ile Türkiye’de bir ilk olan Akbank+ programına ilk iki yılda 400’ün üzerinde Akbanklı başvurdu. Programın ikinci dönemine seçilen kurum içi girişimciler, 6 ayı aşkın bir süre boyunca Akbank LAB bünyesinde girişimlerini hayata geçirmek için çalışmalarını yürüttüler.

Akbank+ programının Akbank’ın ‘Bankacılığın Geleceğini Tanımlama’ yolculuğunun bir yansıması olduğunu belirten Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce; kurum içi girişimcilik çalışmalarımızı bir üst seviyeye taşıyarak, Akbanklıların girişimcilik yolculuğuna adım attığı Akbank+ programını hayata geçirdiklerini anlattı. Program kapsamında girişim fikirleri olan Akbanklıların eğitim, mentorluk, ürün geliştirme ve yatırım gibi ihtiyaç duydukları tüm alanlarda uçtan uca destek alabildiğini belirten Civelek Yüce, "Geçtiğimiz senenin döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanlarındaki yatırımlarını bu sene analitik alanında bir yatırım ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akbank+ programı ile Bankamızın kurum içi girişimcilik kaslarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Gelecek dönemde de yenilikçi çözümlerle Türkiye inovasyon ekosistemini güçlendiren Akbanklıları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Ekonomik 'güven' arttı!

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

Maliye'den yeni uygulamalar... Ba-Bs formları tarih oldu

E-ticarette hacim büyüyor... Her 5 satıştan 1'i online!

Büyük ölçekli girişimler ithalatta önde... İhracat ve ithalat büyük şirketlerin gölgesinde kaldı

Bayrampaşa’da ilk Ticaret Mahalle

Küçükoğlu: ‘’Çağdaş bir Türkiye için bağımlılıklarımızı azaltmak zorundayız’’

Adidas'a rekabet soruşturması

TECNO ve MediaTek, ortak yapay zeka laboratuvarı kurdu

Ticaret Bakanlığı tasarım tuzaklarına dikkat çekti