AK Partili Milletvekili Karamık'a 'Finansal Okuryazarların Yaygınlaştırılması' görevi

AK Partili Milletvekili Karamık

AK Partili Milletvekili Karamık'a 'Finansal Okuryazarların Yaygınlaştırılması' görevi

Türkiye'de Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması ve Düzeyinin Artırılması Alt Komisyonu Başkanlığı'na TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık seçildi.

ANKARA (İGFA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan komisyon, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda başkanlık seçimi yapıldı ve komisyonun çalışma, usul ve esasları belirlendi. Alt komisyon başkanlığına AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sunay Karamık seçildi.

Sunay, finansal okuryazarlığın kişisel finans öğretimi, bütçeleme ve yatırım dahil olmak üzere çeşitli finansal becerileri anlama ve etkin bir şekilde kullanma yeteneği olduğunu söyledi.

Finansal okuryazarlığın, ömür boyu sürecek bir öğrenme süreci olduğuna işaret eden Karamık, "Söz konusu finansal okuryazarlık olduğunda her yaşta insan bu sürece katılabilir. Günümüzde dolaylı ya da doğrudan herkesin ekonomiyle bir ilişkisi vardır. Markete alışveriş yapmaya giden yaşlı bir ev hanımının da ilkokula yeni başlamış, beslenmesini okulun kantininden satın alacak 6 yaşındaki minik öğrencinin de finans ve ekonomiyle bir ilişkisi vardır. Alt komisyonumuzun bu çerçevede ortaya koyacağı kapsamlı raporun ülkemizde finansal okuryazarlığa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı