AK Parti Sözcüsü: "Türkiye diplomaside anahtar ülke"

AK Parti Sözcüsü:

AK Parti Sözcüsü: "Türkiye diplomaside anahtar ülke"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu belirterek, "Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz" açıklamasında bulundu.

ANKARA (İGFA)  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin diplomaside anahtar ülke olduğunu söyledi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin uygulanmasına ilişkin olarak Sözcü Çelik, "Türkiye bunu savaş olarak tanımladı. Birincisi Montrö'nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır. Türkiye'nin takdirine bağlı hükümler varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir tutum içine girmeyecektir" görüşünü dile getirdi.

"Müttefiklerimiz büyük bir vizyonsuzluk ortaya koydu. Türkiye'nin anahtar ülke olmasına destek vermemeleri görüldü" diyen Çelik, "Şimdi Türkiye'nin kıymetli bir ülke olduğunu ifade ediyorlar. Müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Türkiye'nin perspektife sahip olmuş hali iyi değerlendirilmeli. Hem Batı, hem Doğu ile konuşabilen bir ülkeyiz. Bu saldırılar başladıktan sonra Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Bütün taraflarla bu süreci devam ettiriyor. Önemli olan ateşkesin sağlanması" diye konuştu.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1498967511118848002

Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor