GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Aile'nin ulaşım desteği sürecek

Aile

Aile'nin ulaşım desteği sürecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen "Ulaşım Desteği"nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da süreceğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek olduklarını bildirdi. Programın 2022 yılında hayata geçirildiğini anımsatan Bakan Göktaş, destekten bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını vurguladı.

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin gidiş-dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1250 lira olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık." diye konuştu.

BAŞVURULAR SYDV'LERE YAPILIYOR

Bakan Göktaş, destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini hatırlattı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: aile'nin ulaşım desteği sürecek

Şahinbey Belediyesi Gazze'ye İnsani Destek İçin Görüşme Gerçekleştirdi

Karabük'te 18 Ayda Altyapı Çalışmalarında Önemli İlerleme

Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu'ndan Ortak Bildiri Açıklandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Altınoluk Mahallesi'ndeki Villa İhalesi

Yalova'da Pazar ve Market Denetimleri Sıkılaştırıldı

Konya Büyükşehir Belediyespor, TED Ankara Kolejliler'i 85-74 Mağlup Etti

Eskişehir'de Klasik Müzik Rüzgarı Esti: Senfoni Orkestrası Büyük İlgi Gördü

Nilüfer'de Dünya Gıda Günü Etkinlikleri Başladı

Aydın'da Kuzey Çevre Yolu Projesi Hızla İlerliyor

Fazıl Say ve Serenad Bağcan Alanya'da Unutulmaz Konser Verdi

Pamukkale Belediyesi Muhtarlarla Buluştu: Yeni Projeler Açıklandı

Yomra Belediye Başkanı Kiraz Cafe'nin Açılışına Katıldı

Adalet Parkı Millet Kütüphanesi'nde Online Rezervasyon Dönemi Başladı

Kuva-yi Milliye Ortaokulu Öğrencileri Mamak Hayvan Barınağı'nı Ziyaret Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'den Muhtarlar Günü Mesajı