AİLEM İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi 268 Bin 719 Çağrıya Çeviri Desteği Sağladı

AİLEM İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi 268 Bin 719 Çağrıya Çeviri Desteği Sağladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın işitme engelliler için kurduğu AİLEM, 3 yılda 268 bin 719 çağrıya çeviri hizmeti verdi. Merkez, 51 bin 932 aktif kullanıcıya sahip.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, işitme engelli vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirilen İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi (AİLEM) aracılığıyla bugüne kadar 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği sağlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, yüzde yüz erişilebilirlik hedefiyle engelli bireylerin hizmetlere ulaşımını kolaylaştıracak dijital dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. İşitme engelli bireylerin iletişim engellerini kaldırmak için projeler yürüttüklerini kaydeden Göktaş, AİLEM uygulamasının bu alanda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

51 Bin Aktif Kullanıcıya Hizmet

Bakan Göktaş, vatandaşların kamuda, özel sektörde ve sosyal hayatlarında iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan AİLEM'in Türk işaret dilini kullanan vatandaşlar için ortak bir iletişim noktası haline geldiğini ifade etti. Göktaş, "İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi (AİLEM) bugün 51 bin 932 kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Alışverişten aile içi iletişime, öğretmen-veli görüşmesinden hasta-doktor iletişimine kadar birçok konuda günde ortalama 150 çağrıya çeviri hizmeti sağlıyoruz." dedi.

3 Yılda 268 Bin Çağrı

Üç yıldır hizmet veren merkezde bugüne kadar Türk İşaret Dili çevirmenleri tarafından 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği sağlandığı bildirildi. İletişim merkezine hem bakanlığın internet sitesi hem de mobil uygulama üzerinden erişilebiliyor.

Sahada 75 Tercüman Görev Yapıyor

Bakan Göktaş, AİLEM'in dışında ayrıca bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında da aktif hizmet verildiğini hatırlatarak, şu an 53 ilde toplam 75 Türk İşaret Dili tercümanıyla sahada olduklarını kaydetti. Göktaş, "Tercümanlarımız son 5 yılda tapu, belediye, valilik, noter, banka ve sağlık gibi alanlarda işitme engelli vatandaşlarımıza yaklaşık 10 bin 473 defa çeviri hizmeti sağladı. AİLEM ve saha çalışmalarımızla, Türk İşaret Dili kullanan tüm vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.


Ankara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Eyüpsultan'da Yaşlılıkta Beyin Sağlığı ve Bakım Paneli Gerçekleştirildi

Hüseyin Güler, Vefatının İkinci Yılında Mezarı Başında Anıldı

Mardin'de Bayram Öncesi Mezarlıklarda Temizlik Seferberliği

Niğde Belediyesi, 7 Yeni Kamyonetle Araç Filosunu Güçlendirdi

Mardin'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak

Bandırma'da Ramazan'ın Son İftarı Belediye Çadırında Yapıldı

AİLEM İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi 268 Bin 719 Çağrıya Çeviri Desteği Sağladı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Çobanlar'da Kutlandı

Adalet Bakanı Gürlek, Bakanlık Personeli ve HSK Üyeleri ile Bayramlaştı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Arı Üreticilerine Destek Sağlıyor

Bandırma'da 4. Kadın El Emeği Festivali Başlıyor

Bandırma Belediyesi Arsa Satış İhalesi Düzenleyecek

Çobanlar Belediyesi'nden 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Bandırma'da Ramazan Bayramı'nda Mezarlık Ziyaretçileri İçin Ücretsiz Ulaşım

Çobanlar Belediye Başkanı Altuntaş'tan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı