Aile ve Sosyal Hizmetler'in eylem planları yaygınlaştırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'in eylem planları yaygınlaştırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 21 ilde "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planlarının Desteklenmesi Eğitimleri"nin startını verdi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda 17 ilde yürürlüğe konulan ‘Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eylem Planı’na Afyonkarahisar, Ardahan, Edirne ve Siirt de dahil edildi. 2017 yılında uygulamaya konulan eylem planlarına 4 il daha eklenerek yaygınlaştırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu konuda yapılan saha ziyaretlerine dikkati çekildi. 

Hükümetin, erken yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere ilgili tüm tarafların katılımıyla yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, bakanlığın da erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının yüksek olduğu illerde çalışmalar yapılldığının altı çizilen açıklamada, "Bu kapsamda Ağrı, Aksaray, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Şanlıurfa, Van, Yozgat’ta, illerin öncelikli ihtiyaçları esas alınarak “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Planları” hazırlamak üzere saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Saha ziyaretlerinde ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapılarak erken yaşta evlilik durumuna ilişkin raporlar oluşturuldu ve her ile özel “Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı” hazırlandı" denildi.

Eylem planlarında farklı hedef gruplara yönelik görsel ve yazılı materyal hazırlanması, muhtarların ilgili mevzuat hakkında bilgilendirilmesi ve muhtarlar aracılığıyla ailelerin bilinç ve duyarlılığının artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Hükümetin destekleri ve illerde uygulanan eylem planları sonucunda 2021 yılı Evlenme İstatistiklerinde yer alan verilere göre 16-17 yaş grubundaki evlilikler oransal olarak düştü.
 
Toplamda 21 ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Kadın Konukevi Müdürleri, ŞÖNİM Müdürleri, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi ile Sosyal Hizmet Merkezleri Şiddetle Mücadele İrtibat Noktalarında görevli personele,  UNICEF, UN Women, UNFPA destekleriyle ‘Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele il eylem planlarının desteklenmesi eğitimlerinde erken yaşta evliliklere ilişkin temel kavramlar, erken yaşta evliliklerin hukuki, sağlık ve sosyal hizmet boyutu, ülkemizden ve dünyadan iyi uygulama örnekleri, İl Eylem Planı hazırlama, izleme ve değerlendirme süreçleri anlatıldığı kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

5 kıtadaki 5G deneyimi Türkiye'ye getirmeye hazırız

İstanbul Bakırköy’de pazar denetimleriyle güvenli alışveriş dönemi

İstanbul Maltepe’de okul kantinlerinde sıkı denetim

Çanakkale Belediyesi Açık Veri Platformu Hizmete Girdi

Kahramanmaraş'ta Münazara Turnuvası Finali 16 Ekim'de

L’Étape Türkiye by Tour de France’da Asperox Bikepedia rüzgar gibi esti

Bakan Göktaş: 16 Yaş Altı Sosyal Medya Bağımlılığına Karşı Önlem Geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Sağlıklı Kentler Birliği'nden çevre ödülü

Denizli'de 102 Genç Cumhuriyetin Yıldönümünde Çevre Temizliği Yaptı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, Belediye Başkanı Çerçioğlu'nu Ziyaret Etti

Aksaray'da Kasaplara Hijyen ve Fiyat Denetimi

Hendek'te 3 bin 100 metrelik içme suyu hattı devreye giriyor

Konya potada yenilmezlik serisini 5'e çıkardı

Ev Hayvanları Yetiştiricilerine Sertifikalı Eğitim Programı

Yalova'da Dünya E-Atık Günü Etkinliğinde 700 Kilogram Elektronik Atık Toplandı