Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'erişilebilirlik' yarışması

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'erişilebilirlik' yarışması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde erişilebilirlik kültürünün oluşturulması hedefiyle, çocuklar ve gençlere yönelik "Erişilebilirlik Temalı Yarışmalar" düzenleniyor.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca erişilebilirliğin temel hak olduğu bilincinin yaygınlaştırılması ve ülkemizde erişilebilirlik kültürünün oluşturulması, okul çağındaki çocukların ve gençlerin konuyla ilgili farkındalık kazanmaları hedefiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı, “Erişilebilirlik” temalı ödüllü yarışmalar düzenlenecek.

Yarışmalarda erişilebilirliğin, çocukların ve gençlerin gündemine taşınarak, yarışma için hazırlayacakları eserleri ile erişilebilir kentlerin inşa edilmesi, teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlanması ve öğrencilerin yarışmaya katılarak “Erişilebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam”'a destek olmaları hedefleniyor.

Resmi ve özel okul öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvurular bugün başlayacak ve 25 Nisan 2022'’de sona erecek. Yarışmada, kategoriler ilkokul öğrencileri için “şiir”, ortaokul öğrencileri için “resim”, lise öğrencileri için ise “kısa film” olarak belirlendi.

İlkokul 2., 3. ve 4.sınıf öğrencileri yarışmaya serbest teknikle hazırladıkları şiirleri, ortaokul öğrencileri erişilebilirlik konusunu ele aldıkları resimleri, lise öğrencileri ise bireysel veya grup olarak en az 1 dakika, en fazla 3 dakika süreli hazırladıkları kısa filmle yarışmaya katılabilecek. Türk İşaret Dili ile çekilmiş kısa filmler de yarışmaya kabul edilecek. Öğrenciler hazırladıkları eserleri okul yönetimine teslim edecek.

Her okul yarışmada bir eser ile temsil edilecek. Bu nedenle seçilen eser için okul yönetimi tarafından Bakanlığın yarışma başvuru sayfası https://erisilebilirlik.aile.gov.tr/ adresinden gerekli adımlar izlenerek 9 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuru gerçekleştirilecek.

Resim kategorisinde okulu temsilen seçilen eserler ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne elden veya posta yolu ile teslim edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu