Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Elazığ’da intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharından önce çektiği videonun sosyal medya ve internet sitelerinde paylaşılması üzerine, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yasal girişim başlattı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yasal mevzuat uyarınca çocukların ruh sağlığını bozabilecek, şiddete ve intihara yönlendirebilecek, intiharı özendirebilecek söz konusu videoyu içeren paylaşımların yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nden talep edildiği belirtilerek, talebin mahkeme tarafından kabul edildiğinin altı çizildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu gibi içeriklerin her yaştan çocuğun erişimine açık mecralarda paylaşılması, çocukların sağlıklı psikolojik gelişimine zarar vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, çocuklarımızı her türlü tehlikeli içerikten koruma görev ve sorumluluğumuzu hassasiyetle yerine getirmekte kararlıyız. Tüm kamuoyunu da bu noktada hassas davranmaya davet ediyoruz" denildi.

Hatırlanacağı gibi Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu söylemişti.


Haber Kaynak : İGFA

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım